Marcel Vela (PNL): Guvernul va avea structuri la nivel regional

Consiliilor de Dezvoltare Regională li se va acorda o importanţă sporită din punct de vedere organizatoric, juridic şi legislativ, prin conlucrarea cu un serviciu deconcentrat regional al Guvernului României, în fiecare regiune, susţine vicepreşedintele PNL pe probleme de administraţie publică, Marcel Vela.

RomaniaTV.net
11 oct. 2013, 17:52
Marcel Vela (PNL): Guvernul va avea structuri la nivel regional

„Guvernul României va găsi o variantă pentru înfiinţarea unei structuri guvernamentale, la nivel regional, care să conlucreze cu aceste Consilii de dezvoltare şi care să avizeze toate proiectele de dezvoltare regională, în interiorul fiecărei regiuni. Această structură nu va face angajări în plus, ci va compensa funcţiile vacante din toate ministerele. (…)Regionalizarea nu se poate face în totalitate, imediat după adoptarea Constituţiei, pentru că ar fi un şoc de organizare şi de mentalitate. Aşa, pe structura actualelor Consilii de dezvoltare regională şi în colaborare cu Agenţiile de dezvoltare, va exista această structură guvernamentală, care va fi dinamică şi deloc stufoasă şi va aviza toate proiectele ministerelor privind dezvoltarea regională”, a precizat Marcel Vela.

Cel ce va conduce această structură, susţine Marcel Vela, ar trebui să aibă rangul de secretar de stat, pentru a putea discuta de la egal la egal cu reprezentanţii ministerelor.

Regionalizarea, precizează vicepreşedintele PNL, reprezintă un proces pe care USL şi-l doreşte ireversibil, luând, în acest sens, inclusiv măsuri de legislaţie bugetară.