Marco Şovar a cucerit medalia de aur în proba de sabie a CM de scrimă pentru juniori

Marco Șovar a câștigat titlul mondial în proba de sabie destinată cadeților, la Campionatele de la Cairo, Egipt.

04 apr. 2021, 22:15
Marco Şovar a cucerit medalia de aur în proba de sabie a CM de scrimă pentru juniori

Marco Şovar a cucerit, duminică, medalia de aur în proba de sabie a Campionatelor Mondiale de scrimă pentru juniori şi cadeţi de la Cairo, informează FR Scrimă.

„După o semifinală în care atacul şi rabdarea i-au adus victoria cu 15-10 în faţa americanului Colby Harley, Marco a avut de muncit în faţa incomodului coreean, Junseong Park. Stângaciul nostru şi-a valorificat cele mai bune acţiuni pe care le ştie, a avut răbdare, a simţit distanţa, şi-a păstrat calmul pe planşă şi a rezistat în faţa unui sabrer agil şi plin de energie care a întrerupt lupta de prea multe ori pe motive medicale. Marco, elevul lui Alexandru Chiculiţă, a revenit de la 7-11, a câştigat cu 15-13 şi devine campion mondial”, a scris FR Scrimă, pe Facebook.

Marco Şovar are 17 ani şi este legitimat la CS Dinamo. Antrenorul lui Marco este Alexandru Chiculiță, laureat cu bronz la Jocurile Olimpice din Los Angeles, în 1984. În trecut, Chiculiță i-a antrenat pe campionu-l olimpic Mihai Covaliu (aur olimpic la Sydney în 2000 și bronz la Beijing în 2008), dar și pe Bianca Pascu, și ea calificată la Jocurile Olimpice din 2012.

Marco Șovar -campion mondisl sabie, cadeți

Victoriile nu ar avea savoare fără bucuria trăită în echipă! 🥇🤺Marco Șovar, campion mondial de cadeți la sabie, a fost primit cu aplauze de colegii din delegația Romaniei la Mondialele de la Cairo. 🇷🇴👏🇷🇴👏🇷🇴👏🇷🇴👏🇷🇴

Posted by Federatia Romana de Scrima on Sunday, April 4, 2021

Marco Șovar, felicitat de Anamaria Popescu: „Medalie de aur pentru România!!! Marco Sovar aduce prima și cea mai strălucitoare medalie pentru delegația noastră la Campionatul Mondial de Cadeți și Juniori de la Cairo

După ce a fost condus cu scorul de 11-7 de Park (KOR), Marco a reintrat în meci și și-a arătat stofa de campion, Nimic nu l-a putut opri în drumul lui… titlul de CAMPION MONDIAL îl merită pe deplin. Incredibil cum acest puști a gestionat asaltul, încrederea și siguranța cu care și-a calculat fiecare pas! Mi-nu-nat! Mulțumesc, Marco, pentru emoțiile pe care le-am trăit astăzi datorită ție.

Ana Maria Popescu s-a vaccinat împotriva Covid-19. Ce s-a întâmplat cu marea campioană după imunizare
Maxime FELICITĂRI ție și domnului antrenor Alexandru Chiculita! Aventura sportivilor români la această competiție nu se oprește aici… pumnii strânși pentru voi .Hai România!”, a scris Anamaria Popescu pe Facebook. 

🥇🥇🥇 Medalie de aur pentru România!!!Marco Sovar aduce prima și cea mai strălucitoare medalie pentru delegația noastră…

Posted by Ana-Maria Branza Official on Sunday, April 4, 2021

INTERVIU EXCLUSIV. Alin Badea a câștigat Cupa României la sabie. „Fac în jur de 10 antrenamente pe săptămână, foarte intense, așa m-am antrenat în ultimii 14 ani”