Mardi Gras la Sydney: Soldaţii gay au participat la paradă în uniforme, pentru prima dată VIDEO

Explozie de culoare şi muzică la Sydney. Mii de oameni au luat cu asalt străzile portului australian pentru a participa la a 35a aniversare a celebrei parade Mardie Gras. În premieră, soldaţilor australieni li s-a permis să participe la parada

03 mart. 2013, 09:01

Regine, prinţese, dansatoare, clovni, dar şi soldaţi australieni au participat la faimoasa paradă anuală Mardi Gras. Anul acesta însă, parada are ceva special pentru că este prima dată în 35 de ani când armata australiană a permis soldaţilor homosexuali să participe la paradă în uniforma militară.

„Acum 20 de ani au ridicat interdicţia privind personalul militar homosexual. Asta arată cât de deschise au devenit forţele armate pentru cei care au probleme cu sexualitatea lor. Le dă şansa să se alăture armatei, le spune: Nu ne temem de sexualitatea voastră, vrem să vă dăm un loc de muncă şi să vă serviţi patria”, spune ofiţerul de Marină Stewart O’Brian, participant la paradă.

Pe Oxford Street, fieful homosexualilor din Sydney, a fost o explozie de culoare, muzică, dans şi veselie.Peste 9.000 de petrecăreţi şi 108 ambarcaţiuni decorate alegoric au creat o atmosferă veselă şi un spectacol deosebit, iar această paradă se poate lăuda deja cu titlul de cea mai mare paradă nocturnă din lume, scrie france24.com.

„E foarte amuzant, zona şi culorile, tot ce înseamnă asta se îmbină perfect”, a spus un alt participant la paradă.

Până şi grupul de suporteri ai lui Julian Assange, părintele Wikileaks, a luat parte la paradă. Mişcarea Mardi Gras a început în Sydney, în 1978, ca o formă de protest.