Mare atenție, fermieri și crescători de animale! Documentele pe care trebuie să le depuneți până la finalul lunii. Altfel, riscați să rămâneți fără bani

Mare atenție, fermieri și crescători de animale! Iată ce trebuie să faceți până la finalul lunii ianuarie ca să nu vă pierdeți subvențiile de hectar.

04 ian. 2024, 18:34
Mare atenție, fermieri și crescători de animale! Documentele pe care trebuie să le depuneți până la finalul lunii. Altfel, riscați să rămâneți fără bani

Fermierii, crescătorii de animale care nu vor să-și piardă subvențiile de hectar și cap animal au de depus mai multe documente la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în cazul în care nu au făcut-o la momentul completării anul trecut a cererii unice la APIA.

Citește și Ministrul Agriculturii, alături de lucrătorii agricoli și în 2024: ”Protejăm în continuare fermierii și procesatorii români”

„Documentele doveditoare pentru demonstrarea calităţii de fermier activ se prezintă la APIA la depunerea cererii de plată, dar nu mai târziu de data de 31 ianuarie a anului următor anului de cerere, conform art. 19 din Ordinul MADR nr.80/2023.

Conform art. 23 din acelaşi act normativ, fermierii care nu pot dovedi calitatea de fermier activ prin documentele de mai sus nu sunt eligibili la plăţile prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a) şi b) din hotărâre, respectiv plăţile directe decuplate şi plăţile directe cuplate,” precizează APIA, potrivit Agroinfo.ro.

Citește și Vești bune pentru fermieri! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul mult așteptat de români. ”Investim 2% din PIB în producția românească”