Ministrul Agriculturii, alături de lucrătorii agricoli și în 2024: ”Protejăm în continuare fermierii și procesatorii români”

Minsitrul Agriculturii, Florin Barbu, a transmis, vineri, pe pagina sa de Facebook, că vrea ca în continuare să protejeze și să susțină fermierii și procesatorii români.

08 dec. 2023, 20:45
Ministrul Agriculturii, alături de lucrătorii agricoli și în 2024: ”Protejăm în continuare fermierii și procesatorii români”

Florin Barbu a făcut publică o postare pe rețelele de socializare, în care susține că fermierii și procesatorii români vor avea în continuare parte de sprijinul ministerului Agriculturii.

Citește și Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii, aruncă bomba! ”47% din fermieri sunt aproape în faliment, nu-și pot achita datoriile la furnizorii de inputuri din cauza prețului mic la cereale”

„Protejăm în continuare fermierii și procesatorii români și voi solicita prelungirea mecanismului de licențiere pentru importul cerealelor din Ucraina.

În plus, voi solicita și introducerea zahărului și făinii pe lista produselor licențiate”, a precizat Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii mai susține că măsurile se vor lua la începutul anului viitor.

„În România mai există doar două fabrici de zahăr”

Pe lângă cele prezentate mai sus, Florin Barbu a precizat că în țara noastră mai există doar două fabrici de zahăr, lucru îngrijorător, mai ales că România a avut și are în continuare sursele necesare pentru astfel de industrii.

Citește și DOCUMENT. Avem lista completă cu alimentele care se ieftinesc de Crăciun. Guvernul scade preţul la cozonac, drojdie, bulion, carnea şi orezul de sarmale

„Vrem să luăm toate aceste măsuri încă de la începutul anului viitor pentru a exista stabilitate și predictibilitate pe piața românească!

Este și o solicitare a Federației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România pentru stoparea importurilor de zahăr din Ucraina, deoarece industria zahărului românesc trebuie susținută”, precizează Florin Barbu.

„În România mai există doar două fabrici de zahăr! Angajamentul nostru este să protejăm și să să susținem fermele și fabricile românești! Cumpărăm românește, cumpărăm cu drag și îi susținem pe ai noștri!”, a conchis Florin Barbu.

Acest articol este sustinut de Partidul Social Democrat