Mare atenție la această vitamină. Lipsa ei favorizează infecțiile și îți dă stări de oboseală și iritare! Iată ce trebuie să faci

Deseori simțim stări de oboseală, suntem iritați sau ne simțim foarte rău. Acestea simptome pot arăta faptul că organismul nostru duce lipsa vitaminei D.

19 nov. 2021, 14:18
Mare atenție la această vitamină. Lipsa ei favorizează infecțiile și îți dă stări de oboseală și iritare! Iată ce trebuie să faci

Mare atenție la această vitamină. Principalul rol al vitaminei D este de a ajuta intestinele să absoarbă calciul, însă asta nu este tot. Asigură o funcție celulară sănătoasă, protejează celulele creierului, susține funcția imunitară, îmbunătățește detoxifierea, ajută procesele metabolice și promovează sănătatea inimii.

Mare atenție la această vitamină. Lipsa ei favorizează infecțiile și îți dă stări de oboseală și iritare! Iată ce trebuie să faci

Deficitul de vitamina D a fost recunoscut datorită pandemie la nivel mondial. Dacă nu petreci suficient timp la soare, nu ții o dietă bazată pe plante, ai pielea mai închisă la culoare, ai boli paratiroidiene, suferi de afecțiuni care provoacă malabsorbție, inclusiv boala celiacă și fibroza chistică sau ai boli hepatice și renale, ai putea fi deficit de vitamina D.

Expunerea la substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin (EDC) din sticle de apă, materiale plastice, cosmetice, pesticide, aer poluat și apă este asociată cu niveluri mai scăzute de vitamina D. Acum, să descoperim  simptomele deficienței de vitamina D la care să fim atenți.

Te simți obosit tot timpul. Nivelurile scăzute de vitamina D te pot face să te simți obosit și iritat, chiar dacă te odihnești bine. Vitamina D îți menține corpul plin de energie, promovează vindecarea și este esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Numeroase studii de cercetare au arătat o legătură între deficiența de vitamina D și oboseala cronică. Suplimentarea cu vitamina D3 a ajutat la îmbunătățirea nivelului de energie.

Predispus la infecții. Vitamina D este esențială pentru funcția imunitară. Un deficit de vitamina D poate duce la un risc crescut de a dezvolta raceli, gripa si alte infectii bacteriene. Nivelurile scăzute cresc, de asemenea, probabilitatea de a contracta infecții frecvente.

Senzație de depresie. Medicii au descoperit că depresia este adesea legată de un nivel scăzut de vitamina D, în special în rândul adulților în vârstă. Un studiu a constatat că 65% dintre persoanele cu depresie aveau, de asemenea, niveluri scăzute de vitamina D.

Ești supraponderal sau obez. Nivelurile scăzute de vitamina D sunt asociate cu persoanele supraponderale sau obezi. Vitamina D este absorbită de celulele adipoase, mai degrabă decât este folosită de corpul dumneavoastră pentru a-și face treaba. Studiile au descoperit că pierderea în exces de greutate crește nivelul de vitamina D, probabil prin eliberarea vitaminei D în țesuturile adipoase în sânge.

Citește și: Acestea sunt de fapt vitaminele care ne protejează împotriva coronavirusului. Zincul şi vitamina C, doar un mit!
 

 


loading...