Mare atenţie la telefoanele mobile! Iată cum te pot orbi şi îmbolnăvi de hipertensiune

Le folosești în fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi. Practic, ai devenit nedezlipită de el și nu îți poți imagina viața fără un telefon mobil. Dar această dependență nu face decât rău, afectându-ți principalele simțuri fără posibilitate de întoarcere. Care sunt principalele dezavantaje ale folosirii telefonului mobil? Afli din materialul de mai jos. Mare atenție la el de acum înainte!

RomaniaTV.net
26 mai 2016, 12:37
Mare atenţie la telefoanele mobile! Iată cum te pot orbi şi îmbolnăvi de hipertensiune

Telefonul mobil afectează vederea

Ochii sunt foarte vulnerabili la undele pe care le emite telefonul mobil. În plus, expunerea la culoarea albastru-violet pe care o emit acestea poate pune la grea încercare ochii tăi, ducând și la orbire, în timp. Pentru că ecranul lor este mai mic decât cel al laptop-urilor, riscul ca tu să îți mijești ochii pentru a vedea ceva este mai mare.

Există un studiu efectuat ăn 2010, în urma căruia s-a descoperit că riscul de a face cataractă folosind excesiv telefonul mobil este foarte mare. Așa că atenție la cât de des îl folosești. Limitează-te la strictul necesar!

Citeşte şi  Avertizare: NU RĂSPUNDEŢI la acest număr! Poate distruge cartela SIM şi TELEFONUL

Cauzează dureri de spate

Din cauza faptului că te uiți mereu în jos la ecranul telefonului mobil, postura ta poate avea de suferit. Dacă mai ai și obiceiul de a ține telefonul între ureche și umăr, acest lucru poate crea mari presiuni pe gât și pe spate, ceea ce poate duce la dureri destul de mari.

Poate cauza și inflamații ale articulațiilor și degetelor, mai ales dacă obișnuiești să butonezi frecvent. Dacă nu ai grijă de acest aspect, artrita sau osteoporoza se pot instala mai devreme decât crezi.

Citeşte mai mult pe elli.ro