Mare atenție, șoferi! Poliția Română anunță noi reguli în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai este valabilă“

Regulile de circulație în intersecțiile cu sens giratoriu au fost modificate. Poliția Română le atrage atenția șoferilor să țină cont de noile reguli pentru că vechea practică nu mai este valabilă.

20 mart. 2023, 09:21
Mare atenție, șoferi! Poliția Română anunță noi reguli în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai este valabilă“
Mare atenție, șoferi! Poliția Română anunță noi reguli în sensul giratoriu

Mare atenție, șoferi! Poliția Română anunță noi reguli în sensul giratoriu. Regent, Guvernul a adoptat Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, modificat, iar cele mai importante schimbări vizează circulația în intersecțiile cu sens giratoriu și circuitul permiselor de conducere reținute de polițiști în funcție de natura abaterilor.

Citește și Ce amendă primesc șoferii care nu fac asta când parchează. Detaliul din Codul Rutier pe care puţini îl ştiu!

Mare atenție, șoferi! Poliția Română anunță noi reguli în sensul giratoriu

Astfel, în noul Regulament de aplicare a Codului Rutier a fost definită intersecția cu sens giratoriu și s-au stabilit regulile de circulație aplicabile în cazul acesteia.

Potrivit noilor reglementări, intersecția cu sens giratoriu este definită ca intersecția dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale, transmite Avocatnet.ro.

Acum, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulația pe benzi și au obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Poliția Română a postat duminică pe pagina de Facebook prin care a ținut ă îi avertizeze pe șoferi că vechea practică nu mai este valabilă.

„Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriu și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, au transmis cei de la Poliția Română.

Mai mult, Regulamentul de aplicare a Codului Rutier vizează și marcajele pentru stațiile de tramvaie fără refugiu pentru pietoni. Acum,  administratorii drumurilor au o nouă obligație cu privire la amenajarea stațiilor de tramvaie (înainte erau obligații doar în legătură cu stațiile de autobuz și troleibuz). Mai exact, se reglementează marcajul format dintr-o linie în zig-zag pentru semnalizarea stațiilor de tramvaie.

Citește și Amenzi de până la 2.900 de lei. Majoritatea șoferilor din România nu cunosc această lege