Mare atenție, șoferi! Taxa de pod de la Fetești redevine obligatorie. CNAIR a anunțat data și ora

Taxa de pod de la Fetești redevine obligatorie de săptămâna aceasta. CNAIR a anunțat că de vineri, 14 iulie, începând cu ora 00.00, toți șoferii sunt obligați să plătească taxa pentru trecerea podului de la Feteşti.

12 iul. 2023, 11:13
Mare atenție, șoferi! Taxa de pod de la Fetești redevine obligatorie. CNAIR a anunțat data și ora
Mare atenție, șoferi! Taxa de pod de la Fetești redevine obligatorie.

Taxa de pod de la Fetești redevine obligatorie. Tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă poate fi plătit prin intermediul aplicației eTarife, la distribuitorii autorizați sau prin SMS, la numărul 7577.

Citește și Sorin Grindeanu: Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie

Taxa de pod de la Fetești redevine obligatorie

”Marți a fost publicat în Monitorul Oficial al României ordinul pentru încetarea aplicabilității Ordinului viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii nr. 1.178/2023 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

Astfel, începând de vineri, 14 iulie 2023, ora 00.00, achitarea peajului pentru tranzitarea podurilor dunărene de la Fetești – Cernavodă redevine obligatorie pentru participanții la trafic”, a transmis Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Reprezentanții CNAIR le reamintesc  șoferilor că tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă poate fi plătit prin intermediul aplicației eTarife (destinată telefoanelor mobile), la distribuitorii autorizați sau prin SMS, la numărul 7577.

Dacă au omis plata anticipată, iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate, șoferii pot achita peajul ulterior printr-unul din canalele puse la dispoziție până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

Vă reamintim că taxa de pod de la Fetești a fost suspendată  1 iunie a.c., până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste braţul Borcea.

În timpul lucrărilor de reabilitare statul a pierdut 20 de milioane de lei pentru că nu a încasat taxa de trecere.

Lucrările au început în februarie 2023, iar din acest motiv calea II de circulație, sensul Constanţa – Bucureşti, a fost închisă traficului. Printre lucrările principale ce vor fi executate se numără: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc.

Contractul de reabilitare de circa 68 de milioane de lei a fost semnat în 2021 cu Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, iar durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor de 60 de luni.

Autoritățile spun că lucrările de reparaţii structurale realizate la podurile dunărene Borcea şi Cernavodă vor avea o perioadă de serviciu de cel puţin 40 de ani, garanţia fiind de 5 ani după recepţie.

Citește și Ministrul Transporturilor anunţă că ar putea dispărea taxa de pod de la Cernavodă. Ce spune de problemele de la Metrorex