Mare scandal provocat de Emil Boc. Primarul din Cluj ar vrea să dărâme un monument creștin-ortodox. Claudiu Târziu (AUR): „Între el și bolșevicii atei există o sinistră asemănare!”

Claudiu Târziu, „ideologul partidului AUR", a izbucnit nervos. Fondatorul partidului conservator l-a criticat pe primarul Clujului. În opinia vicepreședintelui AUR, fostul premier montat de către Traian Băsescu, Emil Boc, sfidează simbolurile creștin-ortodoxe, cu care se identifică marea majoritate a populației României.

09 sept. 2022, 10:16
Mare scandal provocat de Emil Boc. Primarul din Cluj ar vrea să dărâme un monument creștin-ortodox. Claudiu Târziu (AUR): „Între el și bolșevicii atei există o sinistră asemănare!”

Claudiu Târziu a izbucnit pe pagina sa de Facebook, unde a încărcat un text însoțit de o fotografie cu un monument, pe care Emil Boc ar vrea să-l demoleze.

„Între bolșevicii atei și primarul de astăzi al Clujului există o sinistră asemănare! Și comuniștilor, și acestui Boc le repugnă simbolul fundamental al creștinismului – crucea.

Nu îți e rușine, ‘liberalule’, să îți batjocorești într-atît neamul creștin, anunțînd că vei demola Crucea de pe Cetățuie?

Nu vom accepta niciodată o asemenea mîrșăvie!”, a declarat Claudiu Târziu.

Deputatul Dan Tânasă, de la AUR, a comentat la postare.

„Penticostalul Emil Boc dărâmă cruci ortodoxe exact cum făceau și horthyistii!”, a notat Dan Tănasă.

Vicepreședintele AUR i-a replicat, punându-l la punct și pe Dan Tănasă:

„Nu are a face confesiunea, în caz că ar aparține de vreuna. Eu am lucrat în Coaliția pentru Familie cu persoane din toate confesiunile creștine și a fost totul în regulă. Și în AUR sînt persoane aparținând tuturor confesiunile creștine și nu avem dispute pe diferențele dintre noi. Cine crede în Dumnezeu crede și gata, nu se îndreaptă contra altui credincios”, a punctat „ideologul AUR”.

 

Mare scandal la nivel local, creat de către Emil Boc

 

Un mare scandal s-a declanșat la nivel local, după ce Emil Boc ar fi anunțat că vrea să dărâme crucea.

Viceprimarul Dan Tarcea se opune vehement acestei inițiative, despre care fostul premier PDL nu a vorbit.

„Voi milita să nu fie dată jos crucea, urmează să vină proiectul la avizat. Pe Cetățuie este un proiect de mari dimensiuni, sunt 54.000 de metri pătrați pe versantul sudic, 70.000 de metri pătrați pe platoul nordic și 15.000 de metri pătrați în incinta fortificată. Așteptăm să vedem propunerile, eu sunt pentru păstrarea crucii”, a subliniat Tarcea, la Napoca FM, citat de ȘtiriDeCluj.

 

Cum încearcă Emil Boc s- facă uitat eșecul de la Guvern și asocierea cu Traian Băsescu

 

În ultimii ani, Emil Boc s-a bucurat de o creștere semnificativă a popularității, după eșecul de la guvernare, pe fondul investițiilor direcționate de Palatul Victoria către zona Ardealului. Între timp, regiunea Moldovei, mai departe de Occident și mai apropiată de Rusia, a fost aspru neglijată.

Pentru a-și spori popularitatea, Emil Boc a început brusc să recurgă la diverse trucuri de PR, mai puțin obișnuite, printre care se numără prezențele stridente la concerte și evenimente sportive, cu manifestări care mai de care mai exuberante.