Mare surpriză: cine va reveni în Guvern, cu Marcel Ciolacu premier

Marcel Ciolacu a pregătit să preia funcția de premier. Președintele PSD a anunțat că rotația PSD-PNL se va face la începutul verii sau chiar la final de mai.

02 mai 2023, 08:30
Mare surpriză: cine va reveni în Guvern, cu Marcel Ciolacu premier

Colaborarea dintre PSD și Iohannis merge excelent.

Întrebat dacă este sigur că președintele  este de acord cu numirea lui ca prim-ministru, președintele PSD a anunțat: „E o decizie politică, tot timpul există, dar nu cred că în acest moment se pune problema așa”.

„Nu avem o dată fixă, dar sunt ferm convins că se va face această rotație până la 1 iunie”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

 

Mihai Tudose, fostul premier al României, ar putea reveni în Guvern. Sorin Grindeanu, un al „pilon” pe care se bazează Ciolacu

 

Liderul PSD nu a vrut să vorbească despre miniștrii care vor fi schimbați în momentul în care PSD va oferi premierul.

Totuși, Ciolacu și-a exprimat speranța că Mihai Tudose, fost premier al României, actual europarlamentar, va lăsa mandatul de la Bruxelles pentru a reveni în executiv.

„În acest moment avem un protocol pe care îl respectăm. Decizia finală se va lua de către liderii coaliției și pe urmă se vor discuta în partide.

Nu e corect să vorbim despre schimbări de anumiți miniștri cu o lună înainte, nu mai funcționează ministerul.

În primul rând, tot Guvernul va cădea, va fi un Guvern nou.

Conform protocolului, ministerul de Finanțe va reveni PNL-ului.

În privința lui Nicolae Ciucă nu am luat o decizie dacă va rămâne, presupun că o va lua cu PNL.

Aștept o discuție cu premierul, pentru că este primul îndreptățit să facem împreună o evaluare, dar am și eu evaluarea mea.

Mi l-aș dori pe Mihai Tudose (n.r. – în guvern), el știe întregul tablou din întregul României”, a mai spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu se bazează și pe Grindeanu, în continuare.

Liderul PSD a apreciat că ministrul Transporturilor este unul dintre cei mai performaţi miniştri ai actualului cabinet.

„Şi domnul Sorin Grindeanu nu a avut nicio reţinere, deşi a fost premier, să meargă ministru al Transporturilor, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai performanţi miniştri ai actualului guvern şi mi-aş dori să găsesc…”, a declarat Marcel Ciolacu.