Marea Britanie este ameninţată de o nouă FURTUNĂ DEVASTATOARE. Va ploua cât o lună de precipitaţii VIDEO

O nouă furtună formată în Atlantic se îndrepta vineri către Marea Britanie, ameninţând să aducă echivalentul unei luni de precipitaţii în zone întinse ale ţării, care se confruntă deja cu cea mai ploioasă iarnă din ultimii 250 de ani, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
14 feb. 2014, 07:16
Marea Britanie este ameninţată de o nouă FURTUNĂ DEVASTATOARE. Va ploua cât o lună de precipitaţii VIDEO

Potrivit serviciilor de meteorologie britanice, o furtună cu vânt, ploaie şi ninsori va traversa întreaga ţară începând cu sud-vestul Angliei vineri dimineaţa.

Ploile torenţiale, care ar putea aduce până la 44 de mm de apă în decursul a şase ore, ar putea determina evacuarea în plus a mii de locuinţe, a precizat Agenţia britanică de Mediu pentru cotidianul The Daily Telegraph.

Agenţia a avertizat în legătură cu posibilitatea unor valuri enorme pe coasta de sud a Angliei, provocate de rafale de vânt cu o viteză de până la 128 de km/oră, potrivit Agerpres.

Această nouă furtună ameninţă Marea Britanie la doar două zile după ce rafale de vânt având forţa unui uragan s-au abătut asupra ţării, provocând moartea unei persoane şi privând de electricitate circa 56.000 de locuinţe.

Pentru a face faţă acestor intemperii, premierul britanic David Cameron a solicitat joi ajutor financiar din partea UE.

„Încercăm să obţinem ajutor din partea UE”, a declarat Cameron. „Banii pe care încerc să-i obţin pentru agricultorii britanici provin din bugetul UE”, a precizat şeful guvernului de la Londra, care s-a angajat în ianuarie 2013 să organizeze până în 2017 – dacă va fi reales – un referendum privind apartenenţa ţării sale la Uniunea Europeană.