Marea Britanie extinde restricţiile de muncă pentru români şi bulgari până în 2013

Restricţiile de muncă pentru cetăţenii români şi bulgari se extind, în Marea Britanie, până la sfârşitul anului 2013, a anunţat, miercuri, ministrul britanic al Imigraţiei, Damian Green.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 12:40
Marea Britanie extinde restricţiile de muncă pentru români şi bulgari până în 2013

Cetăţenii români şi bulgari care intenţionează să muncească în Marea Britanie vor trebui, ca şi până acum, să obţină în prealabil un permis de muncă de la Agenţia britanică pentru Frontieră (UK Border Agency).

În general, permisul de muncă poate fi obținut numai atunci când solicitantul are deja o ofertă concretă pentru un loc de muncă într-un sector care necesită o anumită calificare și pentru care angajatorul nu a putut găsi un ocupant potrivit printre rezidenți.

Există totodată un număr limitat de locuri de muncă necalificate în agricultură și industria alimentară. Acest număr va rămâne neschimbat în 2012 și 2013.

Prin menţinerea restricţiilor dorim să ne asigurăm că migraţia aduce beneficii Regatului Unit şi nu are un impact negativ asupra pieţei britanice a muncii. Guvernul reformează radical sistemul de imigraţie. A anunţat deja plafonul anual pentru vize de muncă şi noi reguli stricte pentru studenţi, astfel încât migraţia netă să fie redusă de la sute de mii la zeci de mii„, a spus Damian Green, ministrul britanic al Imigraţiei .

Restricţiile de muncă pentru români şi bulgari sunt în vigoare de la 1 ianuarie 2007.