Marea Britanie, fără automobile cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2030

Marea Britanie vrea să interzică vânzarea de noi automobile cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2030, cu cinci ani mai devreme decât se intenţiona până acum. Anunţul va fi făcut săptămâna viitoare de premierul britanic Boris Johnson, a anunţat sâmbătă Financial Times, citat de Agerpres.

14 nov. 2020, 19:01
Marea Britanie, fără automobile cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2030
Marea Britanie vrea să interzică vânzarea de automobile noi începând din 2030

Marea Britanie intenţiona să interzică vânzarea de de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2040, în cadrul măsurilor vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, însă în luna februarie a acestui an Johnson a avansat data pentru 2035.

Citând surse din interiorul guvernului şi din industria auto, Financial Times susţine că acum Boris Johnson vrea să mai avanseze odată ţinta pentru 2030, urmând ca anunţul oficial să fie făcut într-un discurs pe tema politicii de mediu pe care premierul britanic al urma să îl ţină săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Marea Britanie a depăşit 50.000 de morţi de coronavirus. 595 de decese s-au înregistrat numai în ultimele 24 de ore

Financial Times susţine că noua dată ţintă nu ar urma să se aplice şi anumitor automobile hibride, care utilizează atât un motor electric cât şi unul care funcţionează pe combustibili fosili, şi care vor putea să fie comercializate până în 2035.

Încetarea vânzării de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină ar reprezenta o modificare majoră pentru piaţa auto din Marea Britanie. Cifrele publicate arată că automobilele echipate cu motoare pe benzină şi motorină au reprezentat 73,6% din noile automobile vândute până acum în acest an, în timp ce doar 5,5% au fost automobile complet electrice, care tind să fie mai scumpe. Restul este reprezentat de diferitele tipuri de vehicule hibride.

Citeşte şi: Marea Britanie se pregăteşte de vaccinarea în masă a populaţiei împotriva COVID. Care este data anunţată

Marea Britanie introduce vize pentru români

Se vor introduce vize pentru români, începând cu 1 ianuarie 2021. Reprezentanţii Ambasadei Regatului Unit în România descriu modul în care românii pot face cerere de viză şi ce trasee procedurale pot urma dacă doresc să se mute, să studieze sau să muncească acolo.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, se va introduce un sistem de imigrare pe bază de puncte, aplicabil cetăţenilor UE. Toţi cei care doresc să vină în Marea Britanie înainte de 1 ianuarie 2021 vor continua să beneficieze de exercitarea drepturilor lor conform prevederilor aranjamentelor de tranziţie, care permit continuarea libertăţii de mişcare între Marea Britanie şi Uniunea Europeană. (Citeşte AICI cum poţi obţine viza)


loading...