Marea Britanie în pragul unui nou val de Covid. Cazurile de infectare au crescut cu 37% într-o săptămână. „Carantina ar putea fi reinstaurată. Va fi o iarnă grea”

Marea Britanie se află în pragul unui nou val de Covid. Cazurile de infectare au crescut cu 37% într-o singură săptămână, iar varianta indiană se răspândește în Regat.

21 iun. 2021, 20:31
Marea Britanie în pragul unui nou val de Covid. Cazurile de infectare au crescut cu 37% într-o săptămână. „Carantina ar putea fi reinstaurată. Va fi o iarnă grea”

Marea Britanie se află în pragul unui nou val de Covid, în contextul în care numărul de persoane infectate a crescut cu 37% într-o singură săptămână. Prim-ministrul Borin Johnson a anunțat că varianta indiană, Delta, cea mai periculoasă dintre toate, se răspândește și a sfătuit populația să fie precaută.

Borin Johnson nu exclude reimpunerea unor măsuri stricte spre sfârșitul anului, în cazul în care situația de înrăutățește.

„O situație de coșmar ar putea izbucni, una pentru care nu suntem pregătiți”, a declarat premierul Marii Britanii.

Departamentul de sănătate al Marii Britanii a înregistrat 10.633 de teste pozitive în ultimele 24 de ore, cu 37% mai mult decât în urmă cu o săptămână. Situația actuală este cauzată de răspândirea variantei indiene, care a fost raportată în  300 de zone din Marea Britanie.

Marea Britanie, cazurile e pacienți infectați cu Covid a crescut cu 20%

Cu toate că numărul persoanelor infectate este în creștere, numărul cetățenilor decedați rămâne constant, o dovadă a faptului că vaccinarea a avut o influență benefică în protejarea oamenilor de fatalități. Săptămâna aceasta cinci persoane au decedat din cauza Covid, în Marea Britanie, comparativ cu trei cetățeni decedați săptămâna trecută.

Cazurile de pacienți ce suferă de Covid și care au necesitat internare, au crescut cu 20% în ultima săptămână, titrează Daily Mail.

În contextul acestei situații prim-ministrul Boris Johnson a refuzat să relaxeze măsurile de restricție și a declarat că nu exclude o nouă carantinare în viitor. Premierul a transmis populației britanice să se pregătească pentru o „iarnă grea”.

Prim-ministrul a năruit speranțele britanicilor cu privire la călătoriile internaționale, acesta a menționat că deplasările în afara graniței vor fi destul de dificile.


loading...
Partenerii noștri