Marea Britanie, lovită de furtuna Desmond. Un om a murit după ce a fost luat pe sus de vânt VIDEO

Alertă de cod roşu în Marea Britanie din cauza unei superfurtuni care s-a abătut asupra Angliei şi Scoţiei. Un om a murit în urma inundaţiilor. Mai multe şosele au fost închise şi zeci de localnici au fost evacuaţi. Autorităţile i-au rugat pe oameni să nu iasă din casă decât dacă e absolut necesar.

06 dec. 2015, 15:31
Marea Britanie, lovită de furtuna Desmond. Un om a murit după ce a fost luat pe sus de vânt VIDEO

Superfurtuna Desmond a lovit arhipelagul britanic cu forţa unui uragan. Cu rafale de peste 100 de kilometri la oră, vântul a pus rapid la pământ copaci, stâlpi şi tot ce i-a ieşit în cale. La nord de Londra, un bătrânel de 90 ani a murit după ce fost luat pe sus de vânt şi izbit de autobuz.

Mai multe şosele au fost închise, iar traficul feroviar, perturbat, însă din cauza inundaţiilor puternice ce au urmat furtunii. În unele zone, a plouat în câteva ore cât într-o lună, aşa că râurile s-au umflat.

Vezi şi Oraş înghiţit de ape, în India: Au murit cel puţin 260 de persoane VIDEO

În faţa viiturii, sacii de nisip pe care localnicii îi pregătiseră s-au dovedit insuficienţi, aşa că autorităţile au trecut la evacuarea localnicilor. Ei au fost rugaţi să stea pe la rude sau prieteni până când ploile se vor opri.

Peste 60.000 de case au rămas în beznă în nord-vestul Regatului, fiind afectate locuinţe şi din Irlanda. Meteorologii spun că ploile vor continua, iar oamenii sunt sfătuiţi să evite, pe cât posibil, călătoriile. Acestea sunt cele mai grave inundaţii care au lovit Marea Britanie în ultimii şase ani.