Marea Britanie nu stimulează financiar campionii olimpici. Vezi cine dă cele mai mari premii

Marea Britanie nu promite sportivilor premii suplimentare pentru medaliile de aur pe care le-ar putea obţine la JO 2012. Dintre ţările importante de la Olimpiadă, Italia oferă cele mai mari premii pentru performanţă. Paradoxal însă recordul este stabilit de comitetele olimpice din state cu şanse minime la medalii.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 18:56
Marea Britanie nu stimulează financiar campionii olimpici. Vezi cine dă cele mai mari premii

Ţara gazdă a Jocurilor Olimpice din acest an nu va oferi sportivilor care vor obţine medalii în cea mai importantă competiţie a planetei niciun bonus de performanţă. Motivul: în viziunea Comitetului Olimpic Britanic nu recompensa financiară trebuie să fie motivaţia sportivilor, ci performanţa în sine. Totuşi, sportivii vor putea primi câte 10.000 de lire din partea unui sponsor, în baza unui contract în care BOA şi-a dat acordul ca anumiţi medaliaţi olimpici să apară pe o serie de timbre ale Poştei Regale.

Dacă Marea Britanie nu consideră necesar să-şi stimuleze financiar sportivii, Comitetul Olimpic Italian (Coni) le-a promis campionilor olimpici 140.000 de euro, impozabili.

Comitetul Olimpic din Rusia oferă pentru aurul olimpic 104.000 de euro, iar cel francez câte 50.000 de euro pentru cei care urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Japonezii şi americanii vor achita câte 27.500, respectiv 19.000 de euro pentru o medalie de aur la Olimpiadă.

Germanii care vor deveni campioni olimpici vor fi recompensaţi cu câte 15.000 de euro, iar China încă nu a anunţat bonusurile pentru sportivi, însă acestea ar putea fi egale cu cele de acum patru ani (42.000 de euro).

Cele mai mari bonusuri promise sunt de oficialităţile din ţările care au şanse minime să obţină o medalie de aur. Astfel, un atlet din Singapore va fi recompensat cu echivalentul a 600.000 de euro, un malaysian va primi 250.000 de euro, un filipinez – 268.000 de euro, iar un thailandez – 245.000 de euro.