Marea Britanie, prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer. Vaccinarea anti-Covid începe de săptămâna viitoare

Marea Britanie a anunțat miercuri dimineață că a aprobat administrarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech și că inocularea va începe săptămâna viitoare.

02 dec. 2020, 09:45
Marea Britanie, prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer. Vaccinarea anti-Covid începe de săptămâna viitoare

”Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale de a aproba vaccinul Pfizer / BioNTech pentru Covid-19” a anunțat executivul britanic. ”Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare”, a precizat guvernul, confirmând practic că vaccinarea anti-Covid va începe săptămâna viitoare.

Regatul Unit a devenit astfel prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer, trecând în fața unei lungi serii de națiuni care așteaptă protecția în fața coronavirusului.

Financial Times a scris duminică, citând surse, că primele imunizări cu produsul BioNTech/Pfizer vor începe pe 7 decembrie,.

Sâmbătă, premierul Boris Johnson la numit pe Nadhim Zahawi, secretar de stat pentru mediul de afaceri, drept responsabil pentru vaccinarea contra noului coroanvirus.

Citeşte şi Vaccinurile Pfizer și Moderna au dat efecte secundare vizibile în cazul a 10-15% dintre voluntari

Marea Britanie a anunțat pe 20 noiembrie că a cerut în mod oficiale propriei agenții pentur medicamente (MHRA), să evalueze vaccinul Pfizer-BioNTech.

Regatul Unit a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care, potrivit ultimelor rezultate ale testelor clinice, are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii de Covid-19.

Un comitet consultativ FDA urmează să se reunească în perioada 8-10 decembrie şi în SUA, pentru a discuta despre vaccinul Pfizer/BioNTech şi aprobarea sa pe teritoriul american.


loading...