Marea Britanie raţionalizează medicamentul Remdesivir după ce numărul infecţiilor cu COVID-19 a crescut

Marea Britanie a decis să raţionalizeze stocurile de Remdesivir, medicamentul antiviral folosit în tratamentul împotriva noului coronavirus. Autorităţile sanitare au luat această măsură pentru a direcţiona cu prioritate acest medicament bolnavilor diagnosticaţi cu COVID-19, în condiţiile în care numărul infecţiilor este în creştere. 

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 12:24
Marea Britanie raţionalizează medicamentul Remdesivir după ce numărul infecţiilor cu COVID-19 a crescut

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, aflaţi în stare gravă, s-au recuperat mai repede, după ce a fost trataţi cu Remdesivir, antiviralul produs de compania Gilead Sciences. Cu toate acestea, cercetătorii spun că folosirea acestui medicament nu a diminua mortalitatea, transmite agenţia Reuters.

Remdesivir este unul dintre medicamentele care au fost folosite pentru a-l trata şi pe preşedintele american Donald Trump.

INSP: Numărul focarelor COVID a crescut cu 60% faţă de săptămâna trecută

Marea Britanie întâmpină deja probleme în privinţa aprovizionării cu acest medicament, în condiţile în care a crescut numărul de pacienţi infectaţi şi internaţi din cauza noului coronavirus.

„Suntem conştienţi de intensificarea folosirii remdesivir, odată cu creşterea numărului de pacienţi internaţi din cauza COVID-19”, a afirmat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie.

„În condiţiile în care există stocuri suficiente de remdesivir, am cerut Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) să aloce temporar acest medicament cu prioritate pacienţilor pentru a ne asigura că vor beneficia de el”, au adăugat oficialii britanici.

În luna iulie, autorităţile sanitare britanice au avertizat că ar putea confrunta cu probleme privind stocurile de remdesivir, prin comparaţie cu medicamentele generice care pot fi folosite în tratarea noului coronavirus, precum dexamethazona.

Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie a anunţat că urmează să crească stocurile de remdesivir până la sfârşitul lunii octombrie, în funcţie de numărul pacienţilor spitalizaţi.

Coronavirus în Marea Britanie

Autorităţile din Marea Britanie au raportat un număr de 518.227 de cazuri de infecţii cu COVID-19 şi 42.459 de decese din cauza noului coronavirus.

BILANŢ coronavirus 6 octombrie. RECORD de decese şi de pacienţi la ATI. Numărul cazurilor noi de COVID-19 a trecut iar de 2.000