Marea Britanie scoate Huawei de pe piaţa 5G. Anunţul şoc referitor la chinezi, toate echipamentele acestora vor fi demontate

Publicat: Marţi, 14 Iulie 2020 14:43 // Actualizat: Marţi, 14 Iulie 2020 15:14 // Sursa: romaniatv.net

Furnizorilor de telefonie mobilă din Marea Britanie li se interzice să cumpere echipamente noi Huawei 5G după 31 decembrie și, de asemenea, trebuie să scoată din rețelele lor toate kiturile 5G ale firmei chineze până în 2027.

Secretarul britanic pentru tehnologie digitală Oliver Dowden a informat Camera Comunelor despre decizia de scoate a Huawei de pe piaţă, efectele negative fiind că lansarea 5G în Regatul Unit va fi întârziată cu un an. "Nu a fost o decizie ușoară, dar este cea potrivită pentru rețelele de telecomunicații din Marea Britanie, pentru securitatea noastră națională și economia noastră, atât acum, cât și într-adevăr pe termen lung", a spus Dowden.

Noi restricții sunt, de asemenea, aplicate pentru utilizarea setului de bandă largă a companiei. El a explicat că s-a decis  acordarea de timp suplimentar pentru banda largă, pentru a evita ca Marea Britanie să devină dependentă de Nokia, ca unic furnizor al unor echipamente.
 
 
Ultima dată când când Marea Britanie a revizuit rolul Huawei în infrastructura sa de telecomunicații s-a întâmplat în luna ianuarie, când s-a decis ca firma să rămână furnizor pentru Regatul Unit, dar a introdus o plafonare a cotei sale de piață.
 
Acum, în luarea ultimei decizii, este posibil să fi intrat în joc și alte considerente politice, inclusiv dorința Regatului Unit de a încheia un acord comercial cu SUA, dar şi tensiuni crescânde cu China în ceea ce privește tratarea focarului de coronavirus și politica Beijingului asupra Hong Kong-ului.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
echipamente 5G Huaweii Marea Britanie 5G tehnologie 5G
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H