Marea Britanie vaccinează la foc automat. Are o medie de 27 de doze pe secundă, peste 27 de milioane de oameni au fost injectaţi, adică mai mult de jumătate din populaţia adultă

Marea Britanie a stabilit în weekend un nou record zilnic de vaccinare cu 873.784 inoculări, ridicând totalul celor vaccinați la peste 27 de milioane, adică peste 50% din populația adultă a țării.

22 mart. 2021, 09:05
Marea Britanie vaccinează la foc automat. Are o medie de 27 de doze pe secundă, peste 27 de milioane de oameni au fost injectaţi, adică mai mult de jumătate din populaţia adultă

Peste 27 de milioane de britanici au fost injectați cu prima doză de vaccin, în timp ce peste 2,2 milioane de persoane au primit ambele doze. Asta înseamnă 40% din populația totală, față de 11 – 14% în țări ca Germania, Franța, Italia, Spania sau România. Recordul în Marea Britanie a fost bătut sâmbătă, cu 873.784 inoculări, ceea ce s-ar traduce printr-o medie de 27 de vaccinări pe secundă, într-un interval de 9 ore. Spre comparaţie, media de vaccinaţi în România este de 1,5 persoane pe secundă.

A fost al treilea record consecutiv de vaccinări zilnice anti-Covid, după cum a raportat pe Twitter ministrul Nadhim Zahawi, care se ocupă de campanie. „Într-o singură zi am vaccinat echivalentul populației adulte totale din Liverpool, Southampton și Oxford, luate împreună„, a spus şi directorul executiv al sistemului național de sănătate, Simon Stevens, potrivit lanțului Sky News. „Vă mulțumim enorm tuturor celor implicați și vă rog să vă vaccinați când sunteți invitați să faceți acest lucru”, a postat şi premierul Boris Johnson. De altfel, peste 2,24 milioane de persoane au fost vaccinate în Marea Britanie în ultimele trei zile, adică mai mult decât numărul de persoane vaccinate în România de la începutul campaniei, în decembrie 2020. Spre exemplificare, în România au fost vaccinate până duminică la ora 18 aproximativ 1,7 milioane persoane.

Citeşte şi Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Românii care se întorc din Marea Britanie, Franţa sau Maldive intră în carantină

În acelaşi timp, numărul infectărilor, la ultima raportare, abia a depăşit 5.000, comparabil cu infectările din România, la o populaţie de trei ori mai mare în Regatul Unit. De asemenea, în Marea Britanie s-au înregistrat doar 33 de decese duminică, în comparaţie cu cele 76 raportate de autorităţile de la Bucureşti.

Dar în ciuda progresului vaccinării și a scăderii numărului de infectări cu coronavirus în Marea Britanie, ministrul Apărării, Ben Wallace, nu a exclus prelungirea interzicerii concediilor în străinătate pe fondul creșterii cazurilor în alte țări.

Citeşte şi EXCLUSIV. Românii din Marea Britanie, vaccinați anti-Covid cu doza de rapel Pfizer la trei luni de la prima doză, în ciuda recomandărilor specialiștilor. Adrian Marinescu: „E greu de spus dacă vaccinul va mai fi eficient”