Marea relaxare în Capitală. Restaurantele şi sălile de spectacol se deschid de luni la 00.00

Prefectul Capitalei a anunţat că şedinţa pentru adoptarea hotărârii va avea loc în prima zi de Paşte, online, de la ora 11.00.

01 mai 2021, 17:23
Marea relaxare în Capitală. Restaurantele şi sălile de spectacol se deschid de luni la 00.00

Marea relaxare în Capitală. Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) Bucureşti va avea loc duminică, la ora 11,00, urmând să se desfăşoare online, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

El a afirmat că în cadrul şedinţei se va discuta despre redeschiderea sălilor de spectacole şi a restaurantelor, în condiţiile în care, începând de vineri, rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub trei la mia de locuitori.

„Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc mâine (duminică – n.r.), la ora 11,00, online. După cum am precizat şi până acum, vor fi discutate două lucruri, şi anume sălile de spectacol şi restaurantele deschise la interior în proporţie de 30 la sută din numărul de locuri disponibile. Deschiderea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la interior este scenariul din hotărârea de guvern”, a declarat prefectul Capitalei.

Alin Stoica a specificat că hotărârea care va fi adoptată de CMSU Bucureşti va intra în vigoare luni, la ora 00,00.

„Luni, la ora 00,00, intră în vigoare hotărârea, deci fiecare se poate organiza de luni încolo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a mai spus prefectul Capitalei.

Marea relaxare în Capitală. Rata de infectarea în Capitală este pentru a doua zi sub 3 la mia de locuitori, în condiţiile în care DSP Bucureşti a comunicat că incidenţa cumulată calculată la 14 zile este sâmbătă de 2,86 la mie, iar vineri a fost de 2,98. Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că, în cazul în care se menţine trendul descendent, o şedinţă a CMBSU va avea loc duminică, în prima parte a zilei, pentru a decide redeschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, măsura intrând în vigoare de luni, ora 00.00.

Rata de infectare în Capitală, sub trei la mie pentru a doua zi consecutiv. Bucureştenii au luat cu asalt Parcul Herăstrău

Marea relaxare în Capitală. Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permisă circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care va fi interzisă până la ora 5.00, iar magazinele să fie deschise până la 21.00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

Au fost deschise şi sălile de sport şi fitness şi a fost menţinută decizia luată privind sărbătorile pascale.

 

Cum revin elevii la cursuri după Paşte. Ce prevede noul ORDIN. DOCUMENT


loading...
Partenerii noștri