Rata de infectare în Capitală, sub trei la mie pentru a doua zi consecutiv. Bucureştenii au luat cu asalt Parcul Herăstrău

Potrivit ultimelor date făcute publice de DSP Bucureşti sâmbătă, 1 mai, rata de infectare în Capitală a scăzut sub trei cazuri la mia de locuitori pentru a doua zi consecutiv.

01 mai 2021, 11:56

Rata de infectare în Bucureşti, sub trei la mie pentru a doua zi consecutiv. Potrivit DSP, incidenţa cumulată calculată la 14 zile este sâmbătă 2,86 la mie, iar vineri a fost de 2,98.

Rata de infectare în Capitală, sub trei la mie pentru a doua zi consecutiv

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă în mesajul de Paşte: „Vaccinarea este calea sigură și eficientă de revenire la normalitate”

Este a doua zi consecutiv în care rata de infectate în Capitală este sub trei cazuri la mia de locuitori.

Reamintim că Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că, în cazul în care se menţine trendul descendent, o şedinţă a CMBSU va avea loc duminică, în prima parte a zilei, pentru a decide deschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, măsura intrând în vigoare de luni, ora 00.00.

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat vineri la Digi 24 când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru decide măsuri de relazarea în Capitală.

Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permisă circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care va fi interzisă până la ora 5.00, iar magazinele să fie deschise până la 21.00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

Au fost deschise şi sălile de sport şi fitness şi a fost menţinută decizia luată privind sărbătorile pascale.

„Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”, arată decizia CMBSU.

De asemenea, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă  specifică lunii Ramazan, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada  8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00.

Sâmbătă, 1 mai, bucureştenii au profitat de vremea frumoasă de afară şi au luat cu asalt Parcul Herăstrău din Capitală.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă răspunde întrebării românilor despre consumul de alcool înainte şi după vaccinare: „Este important când ne prezentăm la medic să nu fim sub influenţa alcoolului”