Marele câștigător al iPhone Photography Awards, un fotograf de origine română. Imaginea care a fascinat pe toată lumea – FOTO

Fotograful Istvan Kerekes, care s-a născut la Târgu Mureş şi s-a stabilit în Ungaria, a fost desemnat câştigătorul celui mai important premiu al ediţiei din acest an a competiţiei iPhone Photography Awards (IPPA)

23 iul. 2021, 18:32

Marele câștigător al iPhone Photography Awards, un fotograf de origine română. Imaginile premiate în cadrul competiţiei IPPA reamintesc faptul că fotograful este mai important decât aparatul de fotografiat, în acest caz modelul de iPhone, cu care le realizează.

Marele câștigător al iPhone Photography Awards, un fotograf de origine română. Imaginea care a fascinat pe toată lumea

Istvan Kerekes, desemnat de IPPA marele câştigător al categoriei „Fotograful anului”, a realizat imaginea premiată, intitulată „Transylvanian Shepherds”, cu un telefon iPhone 7, potrivit unui comunicat publicat joi pe pagina de internet a competiţiei.

Începând din 2007, IPPA celebrează anual creativitatea fotografilor care folosesc un telefon iPhone pentru a surprinde imagini şi acordă premii pentru cele mai bune fotografii alese de un juriu, înscrise în cele peste cincisprezece categorii.

Imaginile care ocupă primele locuri la cea mai importantă categorie a competiţiei, „Fotograful anului”, scot în evidenţă suferinţa, izolarea, speranţa şi frumuseţea.

Dintre miile de imagini care au fost surprinse cu un iPhone şi înscrise în competiţie, fotografia fotojurnalistului Istvan Kerekes, realizată în Târgu Mureş, scoate în evidenţă contrastul dintre pământul îngheţat şi lipsit de viaţă şi doi păstori transilvăneni, care ţin fiecare câte un miel.

Citeşte şi: O nouă gafă a Ministerului Sănătăţii! A folosit imaginea unei catedrale fără cruci pentru promovarea campaniei de vaccinare. Ulterior, fotografia a fost înlocuită

Potrivit paginii de internet a fotografului, Istvan Kerekes s-a născut în 1977 în Târgu Mureş şi din 2007 este stabilit în Ungaria.

Anul acesta este al 14-lea eveniment de acest gen, prezentând fotografii realizate folosind o gamă de modele de iPhone diferite. Și este doar pentru a arăta lumii că și cu un smartphone se pot face în continuare fotografii de calitate profesională care vă vor face gelosi prietenii.

„În ciuda unei pandemii globale, imaginile câștigătoare întrezăresc momente de frumusețe, speranță și rezistența spiritului uman.”

Citeşte şi: Dana Budeanu a publicat fotografii greu de explicat cu Cătălin Tolontan! Ziaristul, la masă cu un afacerist implicat într-o licitaţie mega-controversată de 200 de milioane de euro! Pe cine ajutau de fapt „dezvăluirile” lui?!
 

 


loading...