O nouă gafă a Ministerului Sănătăţii! A folosit imaginea unei catedrale fără cruci pentru promovarea campaniei de vaccinare. Ulterior, fotografia a fost înlocuită

O postare a Ministerului Sănătăţii, în care era promovată campania de vaccinare, a stârnit indignarea credincioşilor. În postarea respectivă, era folosită o reprezentare grafică a Catedralei Mitropolitane din Timişoara, dar fără cruci. Ulterior, poza a fost înlocuită cu o alta în care lăcaşul de cult are cruci.

11 mart. 2021, 17:08
O nouă gafă a Ministerului Sănătăţii! A folosit imaginea unei catedrale fără cruci pentru promovarea campaniei de vaccinare. Ulterior, fotografia a fost înlocuită
Ministerul Sănătăţii a folosit imaginea unei catedrale fără cruci pentru promovarea campaniei de vaccinare. Surse FOTO: Facebook Timişoara, oraş european; Facebook Ministerul Sănătăţii

Campania de vaccinare, promovată de Ministerul Sănătăţii prin folosirea unei poze cu reprezentarea stilizată a unei catedrale fără cruci. Postarea respectivă a stârnit indignarea credincioşilor, iar Arhiepiscopia Timişoarei şi parlamentari liberali de Timiş au intervenit. La scurt timp, Ministerul Sănătății a înlocuit imaginea inițială cu una corectă.

Campania de vaccinare, promovată printr-o poză cu o catedrală fără cruce

Mai mult, Arhiepiscopia Timişoarei a subliniat faptul că Ministerul Sănătăţii a folosit acea imagine fără acordul Centrului eparhial.

Arhiepiscopia Timişoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de facebook, în care este reprezentată Catedrala Mitropolitană din Timişoara fără crucile de pe turle. De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate.

Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcaşul mitropolitan al Timişoarei apare în postarea Ministerului Sănătăţii fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituţie a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei Mitropolitane din Timişoara, monument istoric şi de arhitectură bisericească, apreciat la nivel naţional şi internaţional”, se afirmă într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, a fost una dintre persoanele publice care au atras atenţia asupra acestei inadvertenţe.

Cui îi este frică de cruce?„, se întreabă politicianul pe Facebook.

campania de vaccinare catedrală fără cruce

La rândul său, deputatul liberal de Timiş Marilen Pirtea afirmă, într-o postare pe facebook, că este regretabil că imaginea Catedralei Timişoarei apare din nou stilizată grafic, reprezentată ca „artă modernă„, fără cruci.

Catedrala din Timişoara nu este doar un edificiu religios, simbolistica ei este multiplă, fiind o ctitorie a Regelui Mihai al României, dar şi unul dintre simbolurile Libertăţii câştigate în ’89„, transmite Marilen Pirtea.

Citeste si Campanie vaccinare anti-covid. Medicul Radu Ţincu, avertisment: E posibil să o luăm de la capăt

La rândul său, deputatul PNL Ben Oni Ardelean i-a reproşat ministrului Sănătăţii, tot prin intermediul unei postări pe Facebook, că duce o campanie imorală de denigrare a creştinismului.

Este imorală întreaga campanie de denigrare a creştinismului pe care o duceţi alături de colegii dumneavoastră speriaţi de Biblie (a se vedea zecile de ceremonii de depunere a jurământului, odată cu preluarea mandatelor de aleşi locali sau parlamentari). Catedrala Mitropolitană din Timişoara este simbolul sacru al acestui oraş. Vă rog să terminaţi, odată pentru totdeauna, orice fel de încercare disperată de eliminare a însemnelor, obiceiurilor sau a cuvintelor creştine! Ceea ce faceţi este o formă gravă de fundamentalism, respectiv fundamentalism secularist. Iar orice urmă a acestui curent este extrem de nocivă pentru o societate. După 30 de ani, nu credeam că vom reîncepe lupta pentru apărarea valorilor noastre creştine. Vă avertizăm! Putem negocia multe, dar niciodată credinţa în Dumnezeu„, a afirmat Ben Oni Ardelean, scrie Agerpres.