Marele Jaf din Olanda: Cei trei români au furat tablourile în doar 2 minute

Două minute! Atât le-a trebuit celor trei români din Măcin ca să uimească Europa. Ei au comis ceea ce presa internaţională a denumit "Marele Jaf". Bărbaţii au furat dintr-un muzeu din Olanda şapte tablouri în valoare totală de aproximativ 300 de milioane de euro. În Măcin, localitatea natală, cei trei "specialişti" in artă erau cunoscuţi ca fiind escroci mărunţi.

25 ian. 2013, 06:44
Marele Jaf din Olanda: Cei trei români au furat tablourile în doar 2 minute

Potrivit unor surse judiciare, românii implicaţi în jaful de la muzeul Kunsthal din Rotterdam ar fi fost interceptaţi atunci când încercau să vândă unele dintre operele de artă furate. Interlopii, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, sunt originari din Măcin, judeţul Tulcea şi sunt cunoscuţi ca fiind escroci mărunţi. Ei fac parte dintr-o grupare interlopă condusă de Eugen Darie. El, alături de un cunoscut, este acuzat, într-un dosar de violenţe, pentru că, în 2011, a atacat o grupare rivală. Confruntarea a avut loc chiar în oraşul Măcin oraşul natal al lui Eugen Darie.

Jaful care a uimit întregul continent a avut loc în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, iar hoţii au avut nevoie de doar 2 minute pentru a ieşi din muzeu cu cele 7 opere de artă.

De altfel, unul dintre hoţi a postat pe un site de socializare poze de la o distracţie într-un club din Rotterdam.

Presa din Olanda a legat jaful de o acţiune a poliţiei. Cu doar 3 zile înainte, poliţiştii au confiscat 8 tone de cocaină, iar jaful ar fi compensat pierderile traficanţilor.