Marele producător Harvey Weinstein, acuzat de noi agresiuni sexuale. Procuratura din Londra a strâns suficiente dovezi împotriva sa

Fostul producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, acum în vârstă de 70 de ani, va fi acuzat de două infracţiuni privind fapte de agresiune indecentă asupra unei femei, în Londra, în august 1996, a anunțat Crown Prosecution Service (CPS).

08 iun. 2022, 17:45
Marele producător Harvey Weinstein, acuzat de noi agresiuni sexuale. Procuratura din Londra a strâns suficiente dovezi împotriva sa

Rosemary Ainslie, șeful diviziei speciale de criminalitate CPS, a declarat că acuzațiile au fost autorizate în urma unei analize a dovezilor strânse de Poliția Metropolitană. Acuzațiile se referă la o femeie care ar fi fost victima lui Harvey Weinstein, de două ori, între 31 iulie şi 31 august 1996, la Londra.

Poliția a spus că femeia aflată în centrul acuzațiilor are acum 50 de ani și că cele două presupuse infracțiuni contravin articolului 14(1) din Legea privind infracțiunile sexuale, din 1956, scrie Daily Mail.

Citeşte şi Kevin Spacey trebuie să plătească 31 de milioane de dolari din cauza acuzațiilor de abuz sexual

Serviciul Procuraturii Coroanei le reaminteşte tuturor celor interesaţi că procedurile penale împotriva inculpatului sunt active şi că acesta are dreptul la un proces echitabil”, a mai spus Ainslie.

De la finalul anului 2017, mai mult de 80 de femei l-au acuzat de comportament sexual neadecvat, iar unele învinuiri fac referire la incidente care ar fi avut loc în urmă cu decenii.

Weinstein a fost condamnat în 2020 la 23 de ani de închisoare penală pentru agresiune sexuală în 2006 şi pentru viol în 2013. La începutul lunii iunie, justiţia americană a respins un recurs al producătorului şi şi-a menţinut hotărârea. Weinstein este în prezent încarcerat într-o închisoare din California, unde aşteaptă un nou proces pentru presupuse agresiuni sexuale împotriva a cinci femei.

Citeşte şi Kevin Spacey, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală. Va fi judecat pentru patru capete de acuzare