Marele regret al lui Florin Halagian, după 40 de ani de antrenorat. Ce dorinţă care nu i s-a împlinit

Florin Halagian are 77 de ani, iar ultima echipă pe care a antrenat-o a fost Dacia Mioveni, în 2010. Cariera de antrnor şi-a început-o în 1971, la FC Argeş.

06 oct. 2016, 07:17
Marele regret al lui Florin Halagian, după 40 de ani de antrenorat. Ce dorinţă care nu i s-a împlinit

Florin Halagian a fost campion al României cu FC Argeş şi Dinamo, iar în cariera care se întinde pe aproape decenii i-au trecut prin mână sute de jucători de la cele 15 echipe la care a lucrat. De departe, cel mai valoros a fost Nicolae Dobrin.

Jucătorul pe care l-am iubit și căruia îi voi purta o stimă deosebită este Gicu Dobrin. Datorită lui am devenit un antrenor respectat, datorită lui eu și FC Argeș am fost campioni. A fost un jucător-fenomen. Dar, pentru mine, toți fotbaliștii pe care i-am antrenat au fost niște oameni deosebiți. Mi-aduc aminte și de Bebe Barbu (n.r. – Ion Barbu, fost căpitan al lui FC Argeș și al naționalei României), alt jucător exponențial pentru fotbalul românesc„, a declarat „Armeanu”, pentru ziarulring.ro.

Halagian a alcătuit şi un top all time al antrenorilor români. „Din punctul meu e vedere, primii trei antrenori pe care i-a avut România sunt Mircea Lucescu, Ștefan Covaci și Angelo Niculescu. Ei sunt antrenorii care au făcut cele mai mari performanțe după părerea mea„, a mai spus el.

În ciuda performanţelor şi a unei cariere pline de succes, Halagian are totuşi un mare regret: „Poate aș fi meritat să fiu și eu antrenorul naționalei României. Rezultatele mele m-ar fi recomandat, dar asta a fost. Am antrenat cele mai mari echipe din România din perioada mea – Dinamo, Steaua, FC Argeș și Universitatea Craiova, am fost antrenorul echipei naționale olimpice și al naționalei de tineret, deci am avut pe mână cam toți marii fotbaliști din anii `80. Normal că orice antrenor care e pasionat își dorește să ajungă la cel mai înalt nivel, iar cel mai înalt nivel este naționala mare. Poate ăsta este regretul carierei mele. Poate aș fi meritat, dar n-au vrut alții. Dacă așa a fost, așa a fost și gata„.