Marele regret al lui Victor Ponta în relația cu Traian Băsescu / Ironie la adresa fanilor lui Klaus Iohannis și USR: „Cel mai tare mă supără cei care spun asta!”

Victor Ponta a vorbit luni seara, în emisiunea lui Marius Tucă, de la Gândul, despre regretele pe care le are în relația cu Traian Băsescu. 

06 iun. 2022, 21:29
Marele regret al lui Victor Ponta în relația cu Traian Băsescu / Ironie la adresa fanilor lui Klaus Iohannis și USR: „Cel mai tare mă supără cei care spun asta!”

Fostul premier al României susține că alianța de guvernare, în frunte cu PSD, trebuia să insiste pentru demiterea lui Traian Băsescu, în urma referendumului din anul 2012.

În 2012, 8,5 milioane de români au fost la urne, pentru a-l demite pe Traian Băsescu. 7,4 milioane au votat pentru demiterea președintelui, în condițiile în care în 2009, pedelistul a fost înscăunat cu 5,2 milioane de voturi. Totuși, de fiecare dată Băsescu a picat în picioare. În urma referendumului, oficialul de la Cotroceni și-a păstrat funcția.

Cu câteva zile înainte de referendum, Traian Băsescu și-a îndemnat susținătorii să nu se prezinte la urne. Înainte, el promisese că nu va recurge la o astfel de strategie. Totuși, Băsescu și-a încălcat cuvântul, iar referendumul nu a fost validat, pentru că nu a fost întocmit cvorum. Câteva sute de mii de voturi au lipsit pentru ca Băsescu să devină primul președinte din istoria post-comunistă demis prin votul cetățenilor.

În opinia lui Victor Ponta, faptul că nu a făcut toate demersurile necesare pentru demiterea lui Băsescu a reprezentat o greșeală. Președintele Pro România susține că demiterea lui Băsescu trebuia asumată chiar cu riscul de a atrage critici din partea oficialilor UE și NATO.

„După referendum trebuia să-l zburăm de la Cotroceni. Îi trecea și lui Barosso (n.r. – Juan Manuel Barrosso, președinte al Comisiei Europene în 2012), și lui Hillary Clinton (secretar de stat al SUA în 2012)”, a declarat Ponta.

 

Victor Ponta, val de ironii la adresa lui Klaus Iohannis și a susțintătorilor săi, USR

 

În cadrul aceluiași interviu, Victor Ponta a vorbit și despre Klaus Iohannis, președintele român cu o cotă de încredre aflată într-un puternic declin.

„Nu mi se pare că e interesat de viața noastră și nici nu a fost vreodată. Cel mai tare mă supără cei care spun ‘vai, l-am votat pe Iohannis și s-a schimbat’. Nu, dragă, nu s-a schimbat. Așa a fost tot timpul. Nu mai încerca să te speli de rușinea că ai fost atât de prost că din ură… (n.r. – ai votat pentru Iohannis).

Nu mi s-a părut că interesează de viața noastră. Prin ‘tătuc’ înțeleg unul ca Erdogan (…) Tătuc era Ceaușescu, care o luase razna”, a mai transmis Ponta.

Fostul premier a profitat de ocazie și a aruncat câteva săgeți la adresa useriștilor, electoratul lui Klaus Iohannis. Totodată, Victor Ponta a explicat de ce nu are angajate persoane care să-i gestioneze conturile din social media.

„Nu am avut niciodată postaci, mi se pare că este cea mai abjectă degradare de politică, media și așa mai departe. Pentru mine nu e utilă. 

La useriști ține. Ei preferă să gândească altcineva în locul lor. Dacă spune cineva că Tucă e pletos, ei cred. Nu verifică în viața reală”, a mai punctat fostul oficial de la Piața Victoriei.