Marele succesor al lui Kim Jong-il va fi un lider de faţadă

Kim Jong-un va fi doar un succesor de faţadă al tatălui său. Adevăraţii cârmuitori ai statului asiatic vor fi sora fostului lider nord-coreean, împreună cu soţul său, actualul număr doi de la Phenian. Aceasta este concluzia la care a ajuns un cercetător german al Universităţii din Berlin, specializat în studierea Coreei de Nord.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 08:18
Marele succesor al lui Kim Jong-il va fi un lider de faţadă

Într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro, analistul german anticipează o traiectorie liniară atât în politica internă, cât şi în cea externă a Coreei de Nord.

Având la dispoziţie un arsenal militar fabulos şi o populaţie care nu iese în stradă decât la parade, cei din familia fostului lider vor continua, în opinia lui Ballbach, linia politică şi militară impusă de Kim Jong-il.

În vârstă de 65 de ani, Kim Kyong-Hui, sora defunctului lider comunist, este în prezent şefa departamentului de industrie uşoară, în timp ce soţul său ocupă din 2009 funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Apărare a ţării.

Kim Jong-un este cel de-al treilea fiu al fostului lider nord-coreean şi a primit din 2010 titluri oficiale, după ce a fost desemnat drept Marele Succesor.