Margaret Thatcher şi-a pregătit înmormântarea. Vezi cerinţele „Doamnei de Fier”

Planurile pentru a o onora pe Margaret Thatcher cu o înmormântare la nivel naţional încep să se contureze, dar publicul nu se va putea apropia de coşciug pentru  a-şi lua la revedere de la "Doamna de Fier", conform cerinţelor sale.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 14:04
Margaret Thatcher şi-a pregătit înmormântarea. Vezi cerinţele „Doamnei de Fier”

Planurile de înmormântare pentru fostul prim ministru conservator includ o ceremonie la Catedrala St Paul cu un concert de orchestră. Orchestra va interpreta lucrări de Edward Elgar. O procesiune de la Westminster la St Paul de asemenea anvergură va avea nevoie cu siguranţă de securitate sporită din partea poliţiei, potrivit Daily Mail.

Se pare că Margaret Thatcher a refuzat însă un zbor omagial din partea aviaţiei militare, potrivit Daily Mail.

Thatcher, în vârstă de 86 de ani, a suferit mai multe atacuri cerebrale în ultimii ani, dar starea ei de sănătate nu s-a înrăutaţit recent.

Detaliile legate de aranjamentele funerare pentru Thatcher vor fi discutate săptămâna aceasta într-o întâlnire prezidată de Francis Maude în Parlament.

Se pare că Margaret Thatcher a cerut să fie înmormântată la cimitirul Royal Chelsea Hospital, unde este îngropat şi şotul ei, Denis, care a murit în 2003