Maria Alehina, membră a trupei Pussy Riot, a reuşit să fugă din Rusia deşi se afla sub supravegherea poliţiei

Maria Alehina, membră proeminentă a trupei punk/activiste Pussy Riot, a reuşit să fugă din Rusia în pofida faptului că se afla sub supravegherea poliţiei, potrivit unei declaraţii făcute marţi de avocatului ei.

11 mai 2022, 12:09
Maria Alehina, membră a trupei Pussy Riot, a reuşit să fugă din Rusia deşi se afla sub supravegherea poliţiei

Maria Alehina, membra trupei Pussy Riot, nu se mai află în Rusia, a anunţat avocatul ei, Daniil Berman, citat de Interfax. Avocatul nu a dat detalii despre cum a reuşit Maria Alehina să iasă din ţară în condiţiile în care tânăra se afla sub supravegherea Poliţiei şi nu se ştie unde se află în prezent. Până la confirmarea informaţiei privind fuga Mariei auu circulat informaţii neconfirmate că aceasta ar fi părăsit locuinţa îmbrăcată în uniforma unui serviciu de curierat, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Putin se îndreaptă spre dezastru. Ce spun specialiştii despre situaţia economică a Rusiei

New York Times a scris că Maria Alehina se află în Vilnius. Conform articolului, un cunoscut ar fi dus-o cu maşina la graniţa cu Belarus de unde a ajuns apoi în Lituania după aproximativ o săptămână. Nu au fost dezvăluite alte detalii.

În ultimii ani, Maria Alehina s-a confruntat de mai multe ori cu justiţia. În septembrie i s-a impus interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii după ce a făcut apel la organizarea de demonstraţii în sprijinul eliberării liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi. Serviciile de securitate au depus, de asemenea, mai multe plângeri împotriva ei de la începutul anului.

Citeşte şi: Trolling în ziua paradei de 9 mai, chiar în timpul discursului lui Putin. Ce mesaj anti-război au strecurat hackerii pe cele mai importante canale TV ruseşti FOTO

În 2012, Maria Alehina şi alţi câţiva membri ai Pussy Riot au intrat într-o catedrală din apropierea Kremlinului pentru a cânta o melodie în care îl denunţau pe preşedintele Vladimir Putin. Ea şi colega de trupă Nadejda Tolokonnikova au fost trimise pentru doi ani în lagăre de muncă.