Maria Ciobanu a suferit în SUA un accident vascular cu pierdere temporară de memorie

Maria Ciobanu (76 de ani), solista căreia triluri deosebite i-au adus renumele de “Ciocârlia muzicii româneşti”, a fentat la mustaţă moartea, în urmă cu câteva luni. Din cauza puseelor de tensiune, de care se plânge adesea, artista a suferit, pe pământ american, un accident vascular, cu pierdere temporară de memorie. Deşi n-ar mai avea voie să facă drumuri lungi cu avionul şi nici să se obosească prin turnee, pentru că poate face oricând o nouă comoţie, Maria Ciobanu sfidează conştient sfaturile medicilor. S-a reîntors în România şi face ce ştie mai bine: cântă cu aceeaşi dăruire.

03 aug. 2014, 07:12

La începutul anului, pe când se afla în Los Angeles, cântăreaţa a suferit un accident vascular, din cauza puseurilor repetate de tensiune. A reuşit să fenteze moartea cu ajutorul medicilor americani, care au avut grijă de ea ca de un star internaţional.

Citeşte şi: Primul INTERVIU al MARIEI CIOBANU de la venirea în ţară: L-AM IERTAT pe ION DOLĂNESCU VIDEO

S-a refăcut după doar două săptămâni de tratament, memoria i-a revenit ca prin minune, însă are restricţii medicale – mai exact, trebuie să se menajeze, să nu se mai obosească şi să evite călătoriile  cu avionul. Dar cum să-i spui unei femei ca ea, care toată viaţa a fost în turnee şi pe scenă, să nu mai iasă din casă? Deşi este cetăţean american de doi ani şi ar putea trăi liniştită din pensie sau din drepturile de autor, Maria se topea pe picioare de dorul meleagurilor ei natale, astfel că, de curând, a revenit la Bucureşti, încălcând recomandarea medicilor şi riscându- şi astfel viaţa.

“Mi-am dorit mult să mă întorc acasă, printre românii mei. Aici mă încarc cu energie muncind pe scenă, este cel mai bun tratament medical pentru sufletul meu”, ne-a declarat solista, fapt aprobat şi de Ionuţ Dolănescu, sub supravegherea căruia ea continuă să susţină recitaluri în România. Acesta are numai cuvinte de laudă la adresa Mariei, dar a evitat să vorbească despre problemele de sănătate ale artistei: “Îi sărut mâna mamei mele de fiecare dată când coboară de pe scenă. Dincolo de faptul că mi-a dat viaţă, să cânţi live la aproape 77 de ani, timp de o oră şi jumătate, te face să-i acorzi respectul cuvenit, e o artistă desăvârşită”.

Solista va rămâne aici timp de câteva luni, cel mai probabil până în noiembrie. Atunci va pleca din nou în America, pentru că vremea rece nu-i face bine la inimă, iar în Los Angeles, unde deţine o locuinţă de câteva sute de mii de dolari, clima este mult mai blândă decât în România.