Maria Ciobanu, „ciocârlia” muzicii populare, spune adio României. „Nu cred că mama va mai reveni vreodată pe scenă”

Maria Ciobanu a avut parte de o primire extrem de călduroasă la întoarcerea în România după doi ani de absență, însă acum se întoarce din nou în SUA.

12 aug. 2021, 13:03
Maria Ciobanu, „ciocârlia” muzicii populare, spune adio României. „Nu cred că mama va mai reveni vreodată pe scenă”

Maria Ciobanu

, „ciocârlia” muzicii populare românești va pleca înapoi în America după o ședere scurtă pe meleagurile autohtone. Artista a venit în România pentru o scurtă vacanță în care s-a revăzut cu familia și-a alintat nepoții și s-a bucurat de revederea cu vechi prieteni.

Din nefericire cântăreața este obligată să revină în Statele Unite deoarece clima din România îi poate pune sănătatea în pericol.

Ionuț Dolănescu a anunțat cu durere în suflet faptul că șederea mamei sale a ajuns la sfârșit iar despărțirea dintre ei este inevitabilă. De asemenea, el a mai menționat că mama sa nu va reveni pe scenă.

„Din păcate, mama nu va rămâne în ţară mai mult de luna septembrie. Revine acasă, fiindcă acolo, în Statele Unite ale Americii, clima e mult mai potrivită pentru tratarea bolii sale. Pe de altă parte, nu cred că mama va mai reveni vreodată pe scenă. Şi-a anunţat retragerea în 2017 şi cam asta a fost tot.” a declarat Ionuț Dolănescu.

În ciuda vizitei scurte în România, Maria Ciobanu a dat dovadă a talentului incontestabil în cadrul nunții prietenei și colegei de breaslă, Steliana Sima, unde a interpretat câteva piese alături de fiuul ei Ionuț Dolănescu.

„La 84 de ani are, însă, vocea intactă şi la fel de frumoasă. Ştiu ce vă spun, fiindcă atunci când o rugăm insistent, ne mai cântă nouă, copiilor săi, sau celor mai apropiaţi amici. Aşa s-a întâmplat la finele lui iulie, când Maria Ciobanu a cântat două sau trei melodii la botezul nepoţelului Stelianei Sima. Dar astea sunt ocazii foarte rare.”, a povestit Ionuț Dolănescu, conform Wowbiz.

Maria Ciobanu şi-a făcut testamentul. Cui rămâne averea impresionată a Ciocârliei

Maria Ciobanu

a revenit în România, după o lungă perioadă de absență după ce a decis în urmă cu ceva vreme să se mute în America. Revenită în mare secret pe plaiuri mioritice Maria Ciobanu va participa la un eveniment important, botezul nepotului Stelianei Sima.  Artista a făcut show la botezul nepoțelului Stelianei, alături de Ionuț Dolănescu.

„Facem botezul cu 150 de invitaţi! Chiar acum sunt în febra pregătirilor. O să vină toţi colegii mei de breaslă să cânte, toate numele mari din muzica populară şi de petrecere. Invitata specială a venit din America, a ajuns chiar azi noapte, este Maria Ciobanu, care o să cânte alături de fiul Ionuţ Dolănescu”, a spus Steliana Sima la Antena Stars.

„Avem multe pregătiri, am un nepot superb, de care sunt foarte mândră. O să fie o petrecere pe cinste”, a mai spus Steliana Sima.

Maria Ciobanu a fost prezentă pe scenă, în fața publicului timp de 60 de ani. Cu toate acestea, după o carieră impresionantă și piese celebre cântate acum de generațiile tinere de artiști, Maria Ciobanu încasează de la statul român o pensie foarte mică.

Maria Ciobanu este una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică populară din România și are peste 600 de piese înregistrate pe discuri, la Radio și TV, dar statul nu o apreciază aproape deloc pentru ceea ce ea a adus acestei țări.

Deși a primit numeroase distincții și a reprezentat țara noastră în diverse colțuri ale lumii, ieșită la pensie, vedeta primește o sumă despre care spune că nu i-ar ajunge să se întrețină: 1.200 lei.

Norocul artistei vine de peste hotare. Stabilită de mai mulți ani în Statele Unite, unde a reușit să obțină și cetățenia americană, ea mai primește de la țara adoptivă lunar suma de 1.000 de dolari.

„Cu sănătatea sunt ca la 83 de ani. Mă mai dor mâinile, genunchii, dar anii își spun cuvântul. Suntem sănătoși, așa în general. Dar abia aștept să vin în țară, pentru că acolo e mai bine. Mă rog să ne țină Dumnezeu sănătoși și să începem munca, pentru că eu am cântat aici doar de două ori și pe gratis. Mă rog zi și noapte la Dumnezeu să ajung acasă cât mai repede”, a spus Maria Ciobanu într-un interviu recent la Antena Stars.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, declara Maria Ciobanu acum ceva timp.

Maria Ciobanu nu vrea ca, după trecerea ei în neființă, cei trei copii să se certe pe avere. Așa că și-a făcut testamentul și a stabilit ce le va reveni lui Ionuț Dolănescu, Leontinei și Cameliei.