Maria Grapini se laudă şi cu NOTA de la BAC

Maria Grapini, devenită celebră pentru greşelile gramaticale, se laudă şi cu o notă mare la BACALAUREAT. După ce a făcut public faptul că a fost "olimpică" la română, acum actualul europarlamentar spune şi ce medie a luat la BAC.

02 iul. 2014, 08:57
Maria Grapini se laudă şi cu NOTA de la BAC

Fostul ministru Maria Grapini, actual europarlamentar, a declarat pentru obiectiv.info că, la Bacalaureat, a obținut media 9,33.

Cele mai mari emoții le-am avut la fizică. Am dat matematică, română și fizică„, a precizat Grapini.

Grapini este recunoscută pentru gafele gramaticale făcute în emisiunile televizate, dar și pe rețelele de socializare, unde postările sale au devenit virale din pricina greșelilor de exprimare. Fostul ministru s-a apărat însă în faţa criticilor.

Maria Grapini, greşeala gramaticală de adio făcută ca ministru la IMM-uri

Staţi liniştiţi, că am fost olimpică la Limba Română. Problema mea este următoarea: eu scriu noaptea, în avion sau în maşină. Am să vă fac probă cu iPad-ul că dacă pui „s-a”, sare şi îţi pune cu liniuţă la un text unde nu trebuia să fie scris despărţit. Faptul că scriu târziu şi numai în mijloacele de transport sigur că apar astfel de lucruri. (…) Eu niciodată n-am analizat gramatical un text pus pe Facebook. Facebook-ul a fost inventat pentru altceva, pentru o relaţionare, dacă vreţi. Nici încrâncenarea politică nu-mi place pe Facebook. Eu am început să scriu înainte de a fi ministru şi nu am vrut să renunţ tocmai pentru a nu se spune „Aaa, acuma e ministru şi nu mai scrie nimic”, declara Grapini.

Maria Grapini se încaieră iar cu limba română pe tema bolnavilor de „reomatism”

Potrivit sursei citate, alţi politicieni se laudă în schimb cu nota 10 la bacalaureat. Media maximă a fost obţinută de premierul Victor Ponta, de fostul lider al PNL, Crin Antonescu, dar şi de preşedintele fondator la PC, Dan Voiculescu.

Mircea Geoană, fostul președinte PSD, se mândrește cu o medie de 9,80 la bacalaureat, în timp ce președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a luat 9.

Liderul PMP, Elena Udrea, a obținut doar media 7,93 la bacalaureat, în timp ce președintele Traian Băsescu a luat Bacalaureatul cu 7.40.