Maria Şarapova i-a înfuriat pe şefii de la Moscova. E ameninţată cu excluderea din lotul pentru Olimpiadă

Maria Şarapova a lăsat să se înțeleagă, marți, că nu va juca în primul tur al Fed Cup în care Rusia va întâlni Olanda la Moscova, pe 6 și 7 februarie, provocând furia federației ruse de tenis, care ameninţă că o va priva de Jocurile Olimpice de la Rio din această vară.

27 ian. 2016, 10:07
Maria Şarapova i-a înfuriat pe şefii de la Moscova. E ameninţată cu excluderea din lotul pentru Olimpiadă

Voi merge la Moscova, voi face parte din echipă, însă nu cred că voi juca„, a declarat Maria Şarapova după înfrângerea suferită în sferturile de finală ale Australian Open, în fața Serenei Williams.

Pe 18 ianuarie, căpitanul echipei ruse, Anastasia Mîşkina, anunța participarea Mariei Șarapova la acest prim tur de Fed Cup alături de Svetlana Kuznețova, Ekaterina Makarova și Anastasia Pavliucenkova, însă Şarapova a acuzat dureri persistente la un antebraț, care o obligaseră deja să declare forfait pentru turneul de la Brisbane de la începutul anului.

Citeşte şi AUSTRALIAN OPEN 2016. O nouă surpriză în sferturi, Azarenka a fost eliminată de Kerber

Trebuie mai întâi de toate să-mi îngrijesc antebrațul. Consider că este un lucru foarte important„, a spus Șarapova, care nu va mai juca înainte de Indian Wells, în luna martie.

Citeşte şi AUSTRALIAN OPEN 2016. Djokovic, imperial. S-a calificat în semifinale, unde îl va întâlni pe Federer

Președintele Federației ruse de tenis, Samil Tarpişev, a primit foarte rău acest anunț al medaliatei cu argint la JO de la Londra în 2012. „Dacă Șarapova vrea să participe la Jocuri (la Rio), ea trebuie să joace pentru Rusia în Fed Cup. Aceasta este regula și ea trebuie să joace împotriva Olandei sau în meciul următor de Fed Cup, dacă reușim să ne calificăm„, a declarat Tarpişev. „Dacă nu joacă împotriva Olandei, iar noi vom pierde meciul, ea nu va participa la Jocurile Olimpice„, a ameninţat acesta.