Maria Şarapova se retrage din tenis. Anunţul rusoaicei întristează milioane de fani

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova a anunţat miercuri că a sosit momentul să pună capăt carierei sportive. Rusoaica de 32 de ani spune adio tenisului, după 28 de ani petrecuţi în acest sport şi cinci Grand Salm-uri câştigate.

26 feb. 2020, 13:05
Maria Şarapova se retrage din tenis. Anunţul rusoaicei întristează milioane de fani

Maria Şarapova şi-a anunţat retragerea într-un interviu emoţionant acordat pentru Vanity Fair. Din cauza accidentărilor care au bântuit-o în ultima vreme corpul nu o mai ascultă pe teren. „Spun în premieră asta, aşa că iertaţi-mă. Tenis, adio! Mi-am dat viaţa pentru tenis, iar tenisul mi-a dat o viaţă. Îmi va lipsi în fiecare zi„, a completat Maria Şarapova. 

Maria Şarapova a câştigat primul său titlu de Grand Slam la Wimbledon, în 2004, pe când avea doar 17 ani. Este una dintre puţinele jucătoare care şi-a trecut în palmares toate cele patru turnee de Grand Slam, închizând „careul” în 2012, cu titlul de la Roland Garros. De altfel, frumoasa rusoaică a câştidat de două ori titlul la French Open, ultima oară după o finală cu Simona Halep.

Maria Şarapova a câştigat 36 de turnee WTA în carieră şi are un total de 645 de victorii. Ea are în palmares şi o medalie olimpică, argintul la Londra 2012. Rusoaica a fost nr. 1 mondial în august 2005.

Cariera Mariei Şarapova a căzut în declin iremediabil după 2016, când ea a fost suspendată 15 luni, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium.