Ce se află deasupra sicriului Reginei. Coroana de flori are un simbolism deosebit, ce bilet i-a lăsat Regele Charles printre petale

Coroana care împodobește sicriul Reginei Elisabeta a II-a include flori cerute de regele Charles al III-lea, precum și un mesaj personal de la noul monarh.

19 sept. 2022, 15:42
Ce se află deasupra sicriului Reginei. Coroana de flori are un simbolism deosebit, ce bilet i-a lăsat Regele Charles printre petale

Tăiate din grădinile Palatului Buckingham, Clarence House și Highgrove House – toate casele pe care regina le-a iubit – florile și frunzișul aferent au fost alese special pentru simbolismul lor. Astfel, coroana include flori de rozmarin, pentru amintire, și mirt tăiat dintr-o plantă care a fost crescută din crenguța de mirt din buchetul de nuntă al Reginei. Mirtul este adesea considerat un simbol al unei căsnicii fericite.

De asemenea, în coroană au fost puse frunze de stejar englezesc, care simbolizeaza puterea iubirii, muşcate, trandafiri de grădina, hortensie de toamnă, sedum şi dalii.

Citeşte şi Moartea Reginei costă Marea Britanie 6 miliarde de euro. Economia ţării este deja devastată, în pragul recesiunii

Florile sunt în nuanțe de auriu, roz și vişiniu închis, cu alb, pentru a fi în ton cu steagul regal. De asemenea, la cererea regelui, coroana a fost realizată pe un cadrul din muşchi englezesc şi ramuri de stejar.

Pe sicriu se află și coroana statului imperial, pe care se aflî încrustat rubinul „Prințul Negru”, safirul Sfântului Eduard și Cullinan II – un diamant tăiat din cel mai mare diamant din lume.

Pe cardul plasat deasupra sicriului Reginei, alături de flori, este un mesaj de la succesorul şi fiul Elisabetei a II-a: „In loving and devoted memory, Charles R” (n.r. în română – În amintirea iubirii și devotamentului).

Citeşte şi Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: S-a încheiat slujba de înmormântare de la Westminster Abbey, a început procesiunea către Wellington Arch LIVE VIDEO UPDATE