Marian Căpăţână încearcă să-l absolve pe Mircea Băsescu: Am luat banii cu mâna mea ca împrumut

Marian Căpăţână a luat toată vina asupra sa şi a încercat să-i convingă pe magistraţi că fratele preşedintelui este o victimă colaterală a războiului dintre el şi "cămătarii" Anghel, transmite România TV.

03 iul. 2014, 07:50
Marian Căpăţână încearcă să-l absolve pe Mircea Băsescu: Am luat banii cu mâna mea ca împrumut

„Aceşti cămătari dădeau bani cu împrumut, însă nu încheiau niciodată înscrisuri. În 2001 am împrumutat de la aceştia 10.000 de dolari şi le-am dat înapoi 30.000. În 2006-2007 am împrumutat de la aceştia 20.000 de dolari şi pe parcursul unui an le-am restituit 60.000 de dolari”, a spus Marian Căpăţână în faţa instanţei.

El argumentează că nu există nici o probă care să demonstreze că banii clanului Bercea au ajuns la Mircea Băsescu: „Familia Anghel se contrazice când spune că au dat banii domnului Mircea Băsescu în birou. Ei spun că au înregistrări în momentul în care au dat banii, dar în declaraţii spun că nu au aceste înregistrări. Dacă ar avea înregistrările, s-ar dovedi că eu am luat banii cu mâna mea. (…) Eu am fost cel care a cerut banii împrumut.”

Căpăţână susţine că familia Anghel a pretins restituirea ultimului împrumut atât de la el, cât şi de la Mircea Băsescu. „Când mă deplasam împreună cu ei la domnul Mircea să le restitui 300.000 de dolari, aceştia mi-au spus că de ce numai atât şi mi-am dat seama că procedează ca şi dăţile trecute când mi-au împrumutat bani, cerând suma atât de la mine, cât şi de la domnul Mircea Băsescu”, a relatat Căpăţână.

Solicitarea familiei lui Bercea Mondial venea în pofida faptului că Mircea Băsescu nu luase bani de la ei. Mai mult, acesta i-ar fi dojenit pentru practicarea cămătăriei. „Din 2010 de când i-am făcut cunoştinţă domnului Mircea Băsescu cu Sandu Anghel, la întâlnire în care aducea vin roşu, îi spunea să îşi revizuiască comportamentul pentru că această apropiere nu scuză atitudinea sa faţă de semeni şi societate”, susţine Căpăţână.

Acesta susţine că a cheltuit banii clanului Anghel în mod deliberat, pentru a-i scoate din sărite. „Din momentul în care am pierdut licitaţia, eu am provocat familia Anghel, cumpărându-mi 3 maşini, cheltuindu-le banii, iar muncitorii mei le-au adus la cunoştinţă despre achiziţia acestor maşini. Motivul pentru care i-am provocat este acela că familia Anghel şi-a bătut joc de oraşul Drăgăneşti”, spune Marian Căpăţână.

Citeşte şi Marian Căpăţână, la plecarea de la Curtea de Apel: Suntem nevinovaţi! E o FĂCĂTURĂ a lui Voiculescu


loading...