Marian Căpăţână: Plătesc ca FRAIERUL oalele sparte de Mircea Băsescu

Noi dezvăluiri în dosarul lui Mircea Băsescu. Într-o înregistrare din 2012, intermediarul şpăgii îi spune băiatului lui Bercea Mondial că el nu a oprit din banii ceruţi de fratele preşedintelui. De asemenea, Marian Căpăţână susţine că Mircea Băsescu a investit 2 milioane de euro la Aversa.

RomaniaTV.net
17 iul. 2014, 06:49

Marian Căpăţână, intermediarul şpăgii de sute de mii de euro care ar fi ajuns la Mircea Băsescu pentru eliberarea lui Bercea Mondial, se temea că va plăti oalele sparte de fratele preşedintelui şi de familia interlopului Sandu Anghel.

Iată transcrierea unei înregistrări cu camera ascunsă, realizată de fiii lui Bercea:

Marian Căpăţână: Ţi-am dat 100.000 dă-te-n*** d-aci. Du-te şi vorbeşte cu el (n.r. Mircea Băsescu)…
Florin Anghel: Păi, şi restul meu de bani…
Marian Căpăţână: Vorbeşte cu el (n.r. Mircea Băsescu), tată, te rog io frumos, vorbeşte cu el, te rog io mult. Nu mi-ai dat, nu ţi-am mâncat io banii, nu am pus mâna mă *** pe banii tăi. Io am fost un dobitoc.
Florin Anghel: Păi şi noi, banii noştri, de unde îi luăm?
Marian C.: Du-te şi vorbeşte cu el (n.r. Mircea Băsescu), eu n-am de unde să-ţi dau. Ţi-am dat 100.000 de la mine, hai în ***, să nu-i săriţi în cap la ăsta. (n.r. Mircea Băsescu). Io am zis, Domnule, io 100.000 o fac, am vândut terenul acolo, mai vând unul săptămâna viitoare, mai am 12.000 de metri, îl vând cu 10 euro, mai iau 120.000 aşa… Voi vă faceţi treburile şi fraierul plăteşte *** oalele sparte.
Florin Anghel: Păi el a zis că a băgat toţi banii în Aversa.
Marian Căpăţână: Ce vorbeşti, mă? Bă băiatule, tu ştii câţi bani îs băgaţi la Aversa? 2.000.000 de euro…”.

Tribunalul Constanţa a respins cererile formulate de Mircea Basescu şi Marian Căpăţână privind înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la o instanţă superioară.

După două ore de audieri în prezenţa avocaţilor, la Tribunalul Constanţa, în şedinţa de Cameră preliminară, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, ambii trimişi în judecată de DNA Bucureşti pentru trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune, au plecat către Bucureşti, împreună, fiind transportaţi cu aceeaşi dubă a poliţiei.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni în baza rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune.

Tribunalul Bucureşti a decis marţi că nu mai are competenţa să judece cererea de revocare a măsurii arestării preventive depusă de Mircea Băsescu, cauza fiind trimisă la Tribunalul Constanţa.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

‘Inculpatul Mircea Băsescu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor şi poate obţine o situaţie favorabilă pentru tatăl denunţătorului: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Ulterior, pentru că tatăl denunţătorului nu a fost pus în libertate, denunţătorul i-a remis şi suma de 350.000 de euro inculpatului Căpăţână în acelaşi scop. Intervalul de timp în care denunţătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpăţână este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de tatăl denunţătorului) şi 22.02.2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond)’, se spune în comunicat.

Sursa citată precizează că, din suma totală de 600.000 de euro remisă lui Marian Căpăţână, fratele preşedintelui a primit 250.000 de euro.

‘Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, Marian Căpăţână şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la denunţător. După pronunţarea hotărârii de condamnare din 22 februarie 2012, având în vedere durata pedepselor cu închisoarea aplicate, mult mai mari decât pedepsele promise de Mircea Băsescu, denunţătorul şi membrii familiei sale au pretins restituirea banilor daţi inculpaţilor. În acest sens, până la 26 februarie 2012, Mircea Băsescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite diferite alte sume de către Marian Căpăţână’, susţin procurorii.

DNA precizează că, deşi cei doi au restituit o parte din banii primiţi, aceştia l-au asigurat în continuare pe Florin Anghel că vor continua demersurile, respectiv folosirea influenţei în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, inclusiv prin strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova.

În 28 februarie 2012, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrată cererea de strămutare a cauzei de la Curtea de Apel Craiova, cerere formulată de către Sandu Anghel. La 21 martie 2012 s-a respins cererea de suspendare a judecării cauzei şi s-a acordat un nou termen, 25 aprilie 2012, când s-a dispus respingerea cererii de strămutare.

În cauză a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu a fost arestat, alături de Marian Căpăţână, în 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti.