Marian Goleac, şeful ADP Sectorul 4, acuzat că şi-a falsificat diploma de Bac şi de facultate. DNA l-a trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis miercuri în judecată pe Marian Goleac, directorul interimar al SC Amenajarea Domeniului Public din Sectorul 4, pentru înșelăciune în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 12:45
Marian Goleac, şeful ADP Sectorul 4, acuzat că şi-a falsificat diploma de Bac şi de facultate. DNA l-a trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Marian Goleac, director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 S.A. (la data întocmirii rechizitoriului), pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Potrivit procurorilor, „în perioada 2008 – mai 2020, inculpatul Goleac Marian ar fi deținut pe nedrept funcțiile de director general adjunct interimar și director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA (ce are ca acționar principal Consiliul Local al Sectorului 4), obținând în acest mod un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 1.762.610 lei (cuantumul veniturilor încasate în funcțiile menționate mai sus)”.

„Concret, cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administrație a SC (ADP) 4 SA prin aceea că, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverință prin care se atesta că este absolvent al unei facultăți de electrotehnică și informatică, specializarea electromecanică (promoția 2002) și ulterior ar fi atașat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obținute în condiții nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă).
Conform statului de funcții al ADP 4 SA, inculpatul Goleac Marian ar fi putut ocupa doar funcții de execuție pentru care sunt necesare doar studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrător pentru salubrizare spații verzi, îngrijitor clădiri, fierar betonist, pavator, etc.”, mai precizează procurorii anticorupţie în comunicatul de presă.

Până la data întocmirii prezentului rechizitoriu SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA nu a comunicat dacă se constituie parte civilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.