Marian Grigoraş, învestit în funcţia de prefect de Iaşi: „Sper să nu dezamăgesc pe nimeni”

Marian Grigoraș, fostul șef de la Protecția Consumatorului Iași, a fost învestit, duminică, în funcția de prefect, în cadrul unei ceremonii restrânse, la care au participat reprezentanții instituțiilor deconcentrate din județ.

RomaniaTV.net
21 feb. 2016, 12:13
Marian Grigoraş, învestit în funcţia de prefect de Iaşi: „Sper să nu dezamăgesc pe nimeni”

La învestire a fost prezent și Constantin Mihart, director general în cadrul Direcției Generale pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului.

„Este un moment foarte important. Probabil cel mai important moment din cariera mea profesională. Sunt conștient de responsabilitățile acestei funcții. Sper să nu dezamăgesc pe nimeni, mai ales pe cetățenii județului care vor apela la Instituția Prefectului Iași pentru un ajutor”, a spus noul prefect.

Marian Grigoraș, în vârstă de 37 de ani, este căsătorit și are o fetiță. Deține, împreună cu soția, două apartamente achiziționate prin credit ipotecar și un autoturism Honda Civic.

Grigoraș ocupă temporar funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu, el fiind detașat de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Iași. Postul de prefect al Iașiului a rămas vacant pe 4 ianuarie, după ce Dan Cârlan și-a prezentat demisia pentru a se întoarce la Ministerul Energiei.

Fost liberal, Marian Grigoraș a fost până în 2014 comisar șef în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est. El este al șaisprezecelea prefect de Iași, din 1990 și până acum. Cei mai mulți prefecți — 12 — au ocupat această funcție în perioada 2001 și până în prezent, un mandat durând aproximativ 15 luni.