Marian Neacşu a fost numit în funcţia de Secretar General al Guvernului. Ciucă a ignorat recomandarea lui Cîţu

PSD are noul secretar general al Guvernului. Acesta este Marian Neacşu, lider neagreat de preşedintele PNL, Florin Cîţu.

07 dec. 2021, 14:39
Marian Neacşu a fost numit în funcţia de Secretar General al Guvernului. Ciucă a ignorat recomandarea lui Cîţu

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, marți, la propunerea PSD, în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, pe Marian Neacșu, decizia fiind printr-o publicată marţi în Monitorul Oficial.

Marian Neacșu a fost deputat PSD în 2008-2016. Pentru că a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce şi-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar, Neacșu nu a mai candidat pentru un mandat de parlamentar, însă și-a continuat activitatea politică ca secretar general PSD până în 2018 când a fost exclus din partid pe fondul conflictului cu Liviu Dragnea.

Şedinţe la PSD şi PNL pentru ultimele numiri în Guvern. Marcel Ciolacu: Ar trebui ca Florin Cîțu să înțeleagă că nu e creată o majoritate împreună cu USR, ci cu PSD
După ce a intrat în Pro România, în 2019 Marian Neacșu a fost numit de Parlament în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Președintele PNL Florin Cîțu spune că i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să fie foarte atent ca din guvernul său să nu facă parte oameni care au probleme cu legea. Cîțu spune că Marian Neacșu poate fi numit în funcția de secretar general al guvernului doar dacă îndeplinește criteriile de legalitate. „Eu am spus săptămâna trecută, am discutat cu premierul Ciucă să verifice de legalitate toate aceste numiri. Dacă ele trec de partea de legalitate, le poate face. Noi avem partea noastră, vom numi oameni competenți”, a declarat Florin Cîțu.

Dacian Cioloş apără „penalii” din USR, dar protestează împotriva numirii lui Marian Neacşu la Secretariatul General al Guvernului VIDEO
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că are o relaţie instituţională foarte bună cu premierul Nicolae Ciucă și susține că nu va interveni în actul de guvernare și nu va impune numiri în Guvern în calitatea sa de lider de partid. Pe de altă parte, el a spus că PSD sprijină numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, pentru că nu este „vreun tâlhar”, ci este un om serios și eficient.

Întrebat dacă PSD nu se vulnerabilizează dacă menține propunerea lui Marian Neacșu, Marcel Ciolacu a spus că nu, pentru că Marian Neacșu este un om serios și trebuie să fie eficient. „Cred că românii așteaptă de la politicieni să fie eficienți și mai puțin să discutăm. Repet, nu vorbesc de un corupt”, a subliniat liderul PSD.