Marian Neacşu: Nu cred că este nevoie de REFORMĂ în PSD. Liviu Dragnea este în continuare locomotiva partidului

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, i-a contrazis luni pe cei care susțin că formațiunea are nevoie de o reformă, arătând că partidul a depășit "epoca Grindeanu" și funcționează din nou în parametrii corespunzători.

RomaniaTV.net
24 iul. 2017, 17:55
Marian Neacşu: Nu cred că este nevoie de REFORMĂ în PSD. Liviu Dragnea este în continuare locomotiva partidului

„În măsura în care aș fi socotit că e nevoie de o reformă în PSD m-aș fi aflat lângă cei care cer acest lucru (Sorin Grindeanu, Cătălin Ivan, Eugen Teodorovici — n.r.). Nu sunt acolo, sunt aici. Deci nu cred că este nevoie de o reformă în partid. PSD, care a câștigat în mod covârșitor alegerile trecute, așa cum nu a mai făcut-o niciun partid din țară, este, în epoca post-Grindeanu, reintrat în parametrii funcționali corespunzători, atât în ceea ce privește activitatea politică, cât și activitatea guvernamentală. (…) Acum, când dintr-o comunitate, niște oameni sunt trecuți dincolo de gard, bineînțeles că viața de dincolo de gard pare altfel decât viața de aici. Și așa reforma o facem din afară spre interior. Cred totuși că este creat cadrul ca oamenii să se exprime în interiorul partidului, nu în afara lui”, a afirmat el, într-o conferință de presă.

Întrebat despre diferența de procente care se înregistrează între PSD și liderul partidului, Marian Neacșu și-a exprimat convingerea că Liviu Dragnea va reuși să-și îmbunătățească scorul în sondaje.

„În perioada de final a campaniei electorale, domnul Dragnea era foarte aproape de scorul partidului. Partidul pierde mult mai greu din avânt decât o persoană. Sunt convins că domnia sa va reuși să revină. (…) Cel puțin eu simt lucrul acesta că Liviu Dragnea este în continuare locomotiva partidului. Mai are încă foarte multe lucruri de demonstrat, sunt sigur de asta și eu cred că acolo unde a reușit Liviu Dragnea să aducă partidul nu a mai reușit să o facă nimeni până în momentul acesta. Deci, în continuare, cel puțin asta simt din partea organizațiilor județene — și credeți-mă că sunt în relații destul de des și destul de mult cu ele — ideea generală este cea pe care v-am exprimat-o mai devreme”, a mai spus secretarul general al PSD.

Totodată, acesta a dat asigurări că premierul Mihai Tudose nu este interesat de șefia partidului.

„Nu cred că Mihai Tudose are un astfel de plan de carieră. Eu cred că, dacă Mihai Tudose ar fi avut un astfel de plan de carieră, nu era prim-ministru”, a conchis Marian Neacșu.