Marian Olaianos a cerut în instanță despăgubiri 200.000 de euro de la TVR. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, între comentator și colega sa de la Cultural

Marian Olaianos, comentatorul sportiv implicat într-unul dintre cele mai urâte scandaluri din istoria TVR, s-a decis să facă publică partea sa de adevăr. Acesta susţine că este victima unor "imense și repetate abuzuri" şi că nu lovit-o pe Nadine Vlădescu, redactor al secţiei Cultural, cu care a avut o relaţie sentimentală.

15 feb. 2023, 21:26
Marian Olaianos a cerut în instanță despăgubiri 200.000 de euro de la TVR. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, între comentator și colega sa de la Cultural
Marian Olaianos a cerut în instanță despăgubiri 200.000 de euro de la TVR. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, între comentator și colega sa de la Cultural

Marian Olaianos cere în instanță 200.000 de euro de la TVR. Acuzat că a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu, comentatorul sportiv iese la atac. După ce colega sa de la secţia Cultural a depus o plângere la conducerea TVR, în care susţine că „m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete”,  Marian Olaianos a reclamat că a fost hărțuit sexual, prezentând ca probe mai multe discuţii pe WhatsApp. Cercetat disciplinar de TVR pentru agresiune, comentatorul sportiv vorbit în premieră după izbucnirea scandalului pentru GSP.

„Regret ieșirea nervoasă. Dar nu am lovit-o! Mă hărțuia și am martori că am trimis colegii să cheme jandarmul din fața TVR, dar nu a dorit să-și părăsească postul. Am prezentat tot felul de probe. Chiar sunt de acord ca membrii comisei să facă publice imaginile de pe camerele de supraveghere. În procesul verbal al audierilor, membrii comisiei au notat că „Marian Olaianos, în autoapărare, o apucă o secundă de reverul hainei”. Nu am lovit-o!”, a declarat Marian Olaianos.

Citeşte şi: Nadine Vlădescu, replică dură în scandalul sexual din TVR: „Am fost înjurată de Olaianos si apoi lovita cu palmele, pumnii şi un set de chei peste faţă şi cap şi pe corp, strangulată şi data cu capul de perete”

Dan Turturică, președintele TVR, a primit raportul final în cazul de agresiune pe numele lui Marian Olaianos, iar cei trei membri ai comisiei de cercetare i-au recomandat ca lui Marian Olaianos să îi fie desfăcut contractul de muncă. Conform procesului verbal al ședinței, analiza imaginilor video arată că „Olaianos era într-o poziție de autoapărare (…) Într-un moment de tensiune maximă, gesticulează către Nadine Vlădescu, apoi își poziționează ambele mâini în zona gulerului. În cadrul următor, ei se deplasează către perete pentru aproximativ o secundă (timp în care Olaianos o scutură pe Vlădescu). În continuare se observă gesturi ample din partea ambelor persoane, descriind o ceartă. Olaianos încearcă să se depărteze de Vlădescu, dar este urmărit în permanență”.

Prin avocații săi, Marian Olaianos a notificat în repetate rânduri TVR să grăbească o decizie în cazul lui, de la incident trecând deja trei luni. Comentatorul sportiv susţine că, astfel, i s-au produs mari prejudicii, atât de natură morală, cât și materială, deoarece a pierdut un contract de 5.000 de euro lunar pe care îl avea cu o firmă de pariuri sportive pentru producerea unei emisiuni online, Sport Replay pe YouTube, angajament suspendat din cauza scandalului.

Citeşte şi: Noi detalii cu privire la scandalul sexual din TVR. Ce mesaje trimitea jurnalista acuzată de hărțuire: „Te vreau și vreau să facem de toate”

„Repet, regret incidentul. Trebuia să sun la 112. Sfătuiesc pe toată lumea să facă asta, dacă e cineva într-o situație similară. Eu am apelat doar la Jandarmeria de la TVR. Nu ne învață nimeni ce să facem într-un astfel de caz, ce să facem dacă o persoană se urcă în mașina noastră cu forța. Voiam să plec, iar domnișoara s-a urcat în mașina mea!”, a mai spus Marian Olaianos.

Marian Olaianos, 48 de ani, este căsătorit și are doi copii. Este unul dintre cei mai vechi și mai apreciați jurnaliști din Departamentul Sport şi lucrează în TVR din 1999. Într-o acțiune deschisă în instanță împotriva TVR, Marian Olaianos solicita în noiembrie despăgubiri în valoare de 1.000.000 de lei, adică aproximativ 200.000 de euro. Acțiunea a fost însă respinsă.