Marian Oprişan: Kovesi să răspundă pentru abuzurile săvârşite în România, nu să candideze pentru Parchetul European

Candidatura Laurei Codruţa Kovesi, fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la Parchetul European a fost criticată, joi, la Focşani, de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, potrivit căruia Kovesi ar trebui să răspundă pentru abuzurile săvârşite în România, nu să candideze pentru asemenea funcţie.

24 ian. 2019, 14:10
Marian Oprişan: Kovesi să răspundă pentru abuzurile săvârşite în România, nu să candideze pentru Parchetul European

„Doamna Kovesi ar trebui, în primul rând, să răspundă pentru gravele abuzuri şi gravele încălcări ale legii şi ale Constituţiei, acte pe care le-a săvârşit în România, nu să aibă tupeul să se prezinte, la indicaţiile preţioase ale Monicăi Macovei, pentru asemenea funcţie”, a spus Marian Oprişan.

Potrivit acestuia, Kovesi a distrus oamenii de afaceri din România, iar Europa nu ar trebui „să îşi lase şi oamenii de afaceri europeni distruşi de Laura Codruţa Kovesi”.

„După ce i-a distrus pe oamenii de afaceri din România, bănuiesc că Europa nu are de gând să îşi lase şi oamenii de afaceri europeni distruşi de Laura Codruţa Kovesi”, a fost de părere preşedintele CJ Vrancea, conform Agerpres.

Marian Oprişan a prezidat, joi, la Focşani, şedinţa solemnă comună a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România cu Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova, organizată cu ocazia aniversării a 160 ani de la Unirea Principatelor Române.