Marian Oprişan, membrilor PSD: „Modificaţi blestemata lege a incompatibilităţilor!”

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a cerut în cadrul Congresului PSD modificarea legii incompatibilităților, după ce mai bine de 1.000 de aleși locali au ajuns pe mâna justiţiei.

18 oct. 2015, 12:42
Marian Oprişan, membrilor PSD: „Modificaţi blestemata lege a incompatibilităţilor!”

Înțelegem integritatea, nevoia de curățenie, dar trebuie să înțelegem și nevinovăția și abuzul. Modificați — pentru că vă cer de trei ani acest lucru — această blestemată lege a incompatibilităților din România, care a făcut numai necazuri și românilor și administrației din România!„, a spus Marian Oprișan, potrivit Agerpres.

El a solicitat și repornirea procesului de descentralizare. „Domnule Dragnea, domnule Ponta, haideți să terminăm cu ipocrizia în România! Nu putem ține primari, președinți de consilii județene, directori de direcții, angajații administrației publice locale cu salarii de mizerie ca să vehiculeze milioane de euro„, a adăugat Oprișan.

El a ținut să sublinieze că asocierea PSD cu comunismul este inventată de adversarii politici. „Cum să acuzi PSD de comunism când, în frunte cu Ion Iliescu, eu, pe 21 decembrie, am plecat la București să dăm jos acel regim comunism din România? (…) A asocia PSD cu comunismul este cea mai mare porcărie pe care am auzit-o vreodată. Noi am dat regimul comunist jos și tot ce reprezenta el rău în țara noastră„, a susținut Oprișan.

Social-democratul a precizat că nu candidează la nicio funcție în conducerea centrală a PSD, deoarece are un proces pe rol. „Cred în lupta anticorupție, dar cred că lupta aceasta poate fi schimbată numai schimbând sistemul, legile și principiile de funcționare ale societății. Putem aresta oricâți politicieni vrem, vor veni alții care vor face exact aceleași greșeli, pentru că sistemul este greșit, legile sunt greșite și datoria noastră, chiar dacă nu am făcut-o în ultimii ani, este să schimbăm legile (…), ca legea să-i protejeze pe oameni„, a arătat social-democratul, menționând că nu este vorba de afectarea capacității unor instituții de a lupta împotriva corupților.