Marian Oprişan: Nu se strânge niciun LAŢ. Eu nu sunt BARON, sunt un om care mi-am făcut datoria

Marian Oprişan, şeful CJ Vrancea, a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat în dosarul în care au fost arestate cele două experte, că el nu a comis nicio infracţiune, nici nu a intenţionat să comită, ba chiar a fost "prejudiciat de această întâmplare". Oprişan a mai spus că el nu este "baron", ci un om care şi-a făcut "datoria".

12 ian. 2015, 15:53
Marian Oprişan: Nu se strânge niciun LAŢ. Eu nu sunt BARON, sunt un om care mi-am făcut datoria

Marian Oprişan a precizat că, în faţa procurorilor, a spus adevărul şi a jurat pe Biblie.

Eu spun numai adevărul. Totdeauna în politică am spus adevărul, d-aia probabil am şi rezistat atât de mult”, a adăugat şeful CJ Vrancea.

Oprişan a explicat că el nu a comis nicio infracţiune, dimpotivă, se consideră „prejudiciat” în dosarul instrumentat de procurorii DNA.

Eu am citit că sunt hoţ, tâlhar, violator. Am citit multe epitete, care de fiecare dată s-au dovedit neadevărate. Nu se strânge niciun laţ. Marian Oprişan nu a comis nicio infracţiune, n-a intenţionat să comită nicio infracţiune, ba chiar eu sunt prejudiciat de această întâmplare care s-a produs în ultimele zile, probabil va trebui să se facă o nouă expertiză şi iar lungim un verdict într-un dosar pe care eu îl aşteptăm de multă vreme. Asta-i viaţa„, a precizat Oprişan.

Marian Oprişan, audiat la DNA: Băsescu a dat ORDIN să îmi facă dosar VIDEO

Întrebat de ce are imaginea de baron, Oprişan s-a lansat într-un atac la adresa presei.

„Asta mi-aţi dat-o voi. Eu nu sunt baron, Doamne fereşte! Sunt un om care mi-am făcut datoria. Dar pentru că vouă, jurnaliştilor, nu vă plac decât miniştrii, secretarii de stat, primul-ministru şi preşedintele, intraţi în jocul lor de fiecare dată din raţiuni, în ceea ce îi priveşte pe şefii voştri, financiare şi pentru că se plăteşte mai bine la Bucureşti, hai să mutăm problema corupţiei în judeţele ţării… În fiecare tagmă există corupţie, şi la jurnalişti, şi la şefii CJ, şi la primari, şi la cetăţeni, şi la magistraţi, şi la procurori (…) Corupţia nu poate fi dovedită decât printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă”, a spus Oprişan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a fost audiat, luni, la DNA, în calitate de martor, în cazul celor două experte care au fost acuzate de favorizarea infractorului întrucât ar fi colaborat cu Marian Oprişan ca, în dosarul de corupţie al acestuia, prejudiciul din expertiză să fie zero.