Marian Oprişan: Separarea funcţiilor să înceapă de la PREŞEDINTE EXECUTIV în jos. REPLICA lui Dragnea

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat duminică, la Palatul Parlamentului, că este de acord ca Victor Ponta să rămână şi preşedinte al partidului şi prim-ministru, iar de la preşedinte executiv (funcţie deţinută de Liviu Dragnea) în jos funcţiile politice să se separe de cele administrative.

14 dec. 2014, 14:29
Marian Oprişan: Separarea funcţiilor să înceapă de la PREŞEDINTE EXECUTIV în jos. REPLICA lui Dragnea

‘Sunt de acord cu acest principiu (n.r.- separarea funcţiilor politice de cele administrative), împreună hotărâm. Dacă preşedintele partidului, în proiectul de reformă, trebuie să fie şi prim-ministru, astăzi, când vorbim referindu-ne la Victor Ponta, opinia mea este că preşedintele partidului trebuie să rămână şi prim-ministru. În rest, dacă hotărâm că de la preşedintele executiv şi până la preşedintele de organizaţie judeţeană trebuie să separăm funcţiile administrative de cele politice, evident că poate să devină o realitate’, a spus Oprişan.

El a adăugat că, pe de altă parte, PSD trebuie să spună foarte clar că România are nevoie de o stângă puternică, iar populaţia – de un partid social-democrat puternic.

ŞEDINŢĂ PSD. Ponta: Măsurile de reformare a partidului, aplicate de sus până jos, fără excepţie

În opinia sa, ar fi fost mai bine ca proiectul de reformă în PSD să fie pus mai întâi în dezbaterea mecanismelor statutare ale partidului.

El a afirmat că nu a fost chemat şi nu a participat la o întâlnire între preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, şi preşedinţii de organizaţii.

ŞEDINŢĂ DE URGENŢĂ. Liviu Dragnea i-a convocat pe liderii din teritoriu la Ministerul Dezvoltării

Liviu Dragnea a comentat propunerea lui Oprişan de implementare a separării funcţiilor de la ‘preşedinte executiv în jos’, spunând: „Pentru noi, ce spune domnul Oprişan e lege”.

Dragnea a precizat că propunerea separării funcţiilor administrative de cele politice vizează doar social-democraţii din administraţia locală.

La un moment dat, probabil se va aplica (reforma prin care social-democraţii vor trebui să aleagă între funcţiile politice şi cele administrative – n.r.). Deocamdată, discutăm de administraţia locală. Dacă discutăm despre propunerea domnului Oprişan, ca premierul să nu mai fie preşedinte, eu cred că totuşi prim ministrul trebuie să fie un om puternic politic, ca să poată să ţină Guvernul în Parlament’, a spus Dragnea, duminică, la Parlament, înainte de începerea şedinţei CEX al partidului.