ŞEDINŢĂ PSD. Ponta: Măsurile de reformare a partidului, aplicate de sus până jos, fără excepţie

Social-democraţii discută, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, propunerile de reformare a PSD. Limitarea numărului de mandate ale aleşilor locali şi ai parlamentarilor, dar şi separarea funcţiilor politice şi administrative în partid sunt două dintre măsurile propuse şi care i-au nemulţumit pe unii lideri din teritoriu. Victor Ponta a explicat că această ultimă măsură se va aplica fără excepţie, inclusiv lui.

14 dec. 2014, 14:19
ŞEDINŢĂ PSD. Ponta: Măsurile de reformare a partidului, aplicate de sus până jos, fără excepţie

Victor Ponta a declarat, duminică, înainte de şedinţa PSD, că  măsurile de reformare a partidului vor fi aplicate „de sus până jos, fără excepţie”.

‘Important este că trebuie să facem această reformă şi o să discutăm şi în martie, la congres, luăm o decizie. Cum să se aplice la nivel local? Nu există aşa ceva. O regulă întotdeauna se aplică de sus până jos, fără excepţie. Dacă e regulă, altfel nu mai e regulă’, a spus Victor Ponta, duminică, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, întrebat în legătură cu măsurile propuse de preşedintele executiv, Liviu Dragnea.

GUVERNUL PONTA IV. Premierul anunţă astăzi LISTA noului Cabinet. Dragnea nu va mai fi VICEPREMIER

Înainte de şedinţa CExN, Liviu Dragnea i-a convocat, duminică, la sediul Ministerului Dezvoltării, într-o şedinţă de urgenţă, pe şefii de organizaţii şi Consilii Judeţene ai PSD, pentru a discuta propunerile de reformă din partid.

Liviu Dragnea a propus o serie de măsuri pentru reformarea PSD, care au stârnit opoziţie în rândul unor lideri din teritoriu.

Concret, Dragnea a propus ca președinții Consiliilor Județene să nu mai fie şi şefi de filiale PSD, șefii CJ să își piardă, prin lege, calitatea de ordonator de credite, iar atribuțiile executive să fie preluate de un administrator public, preucm şi limitarea mandatelor aleşilor locali.

Liviu Dragnea: Nu mai vrem să se acumuleze multă putere în mâna colegilor din teritoriu

Victor Ponta şi-a declarat, sâmbătă, susţinerea pentru propunerile formulate de Dragnea.

De asemenea, Dragnea a declarat că el si Victor Ponta pregatesc „surprize placute” pentru partid, in perioada care a ramas pana la congresul din martie 2015, el aratand ca vor „incepe” cu colegii care nu au stiut sa gestioneze puterea pe care au avut-o.

VICTOR PONTA susţine propunerea lui Dragnea şi spune că se va aplica inclusiv în cazul lui: Nu sunt o EXCEPŢIE

Victor Ponta a precizat, la rândul său, sâmbătă, că susţine propunerea preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia funcţiile administrative, cum ar fi cea de preşedinte de CJ, să fie separate de cele politice, precum cea de lider de organizaţie judeţeană şi a adăugat că această regulă trebui aplicată fără excepţie în rândul liderilor social-democraţi, inclusiv pentru el.

Social-democratii se reunesc duminica in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) de la ora 16.00, prilej cu care presedintele Partidului Social Democrat (PSD), prim-ministrul Victor Ponta, va prezenta formula Cabinetului restructurat